Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, după CEx, şi cu parlamentarii partidului şi a prezentat concluziile într-o conferinţă de presă, despre care a spus că vrea să fie scurtă, astfel că nu acceptat multe întrebări ale ziariştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a declarat, în conferinţa de presă, că Guvernul va aloca sume îndestulătoare pentru administraţia locală, astfel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie un obiectiv major.

„Dacă reuşim ca 20% din bugetele locale să fie pentru investiţii, putem ca în 5-6 ani de zile satul românesc să arate poate mai frumos ca în vest”, a susţinut liderul PSD.

În privinţa bugetului Bucureştiului, Liviu Dragnea a spus că „e prea multă minciună”.
 
„Bugetul Bucureştiului nu s-a diminuat, ci s-a mărit, dar primarii de sectoare au solicitat o întâlnire cu ministrul de Finanţe. Ministrul doar le-a spus: toţi banii sunt pentru bucureşteni, dar hotărâţi cum vreţi să se repartizeze între Primăria Generală şi sectoare. Ce au propus şi şi-au asumat în scris primarii de sectoare, aşa a asumat ministrul de Finanţe. Nu vor înceta minciunile, nu voi mai lăsa nicio minciună să nu fie taxată, explicată. Oricine lucrează în administraţia locală să se concentreze pe ce a promis - să aloce banii pe dezvoltarea comunităţilor, nu pe prostii”, a declarat Dragnea.
 
El a susţinut că, în mod sigur, bugetele serviciilor de informaţii vor fi reduse: „Banii vor merge la copiii României“.
 
Întrebat de ce nu a fost prezent la ceremonia de la Ateneu pentru lansarea preşedinţiei UE, Liviu Dragnea a răspuns: „N-am putut. Din motive personale”.
 
Liderul PSD a susţinut că, în ciuda plecărilor din ultima perioadă, majoritatea parlamentară nu se pierde.
 
”Majoritatea parlamentară se verifică la legi şi la moţiunile de cenzură. Se pare că s-au păcălit. Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul, dacă mai e, mai pleacă”, a mai spus Dragnea.
 
Despre ordonanţele de urgenţă anunţate de Tudorel Toader după deciziile CCR pe codurile penale, pe completurile de 5 judecători de la ICCJ şi pe protocoale, Liviu Dragnea a declarat: „Eu nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conţină ceea ce s-a discutat în CEx şi care pe mine, pe dl Tăriceanu să ne convingă că acele ordonanţe repară mare parte din nedreptăţile care au ieşit la iveală în ultima perioadă, atunci o să vorbesc despre ele şi o să le susţin. Până atunci, nu vreau să comentez”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.