Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat Guvernul că "minte" şi "dezinformează" în privinţa impactului Legii de aprobare a OUG 20/2016 privind majorările salariale, avertizând că, potrivit Codului Penal, răspândirea de informaţii false care afectează siguranţa naţională se pedepseşte cu închisoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liviu Dragnea a ironizat, în plenul Camerei Deputaţilor, discursul ministrului Muncii, Dragoş Pîslaru, pe tema legii de aprobare a OUG 20/2016, spunând că deputaţilor "le-au fost predate nişte lecţii", însă o "lecţie" pe care trebuie să o înveţe membrii Guvernului este "că nu e bine să minţi şi să dezinformezi".

"Vreau să vă anunţ public că Parlamentul nu va mai sta spectator. În art. 404 din Codul penal se prevede: comunicarea sau răspândirea prin orice mijloace de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Asta nu este o ameninţare, este doar o avertizare", a spus Liviu Dragnea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Liderul PSD a respins argumentele aduse de Guvern, potrivit cărora Legea responsabilităţii fiscal-bugetare ar fi oprit Parlamentul să adopte astfel de măsuri înainte de alegeri, afirmând că respectivele prevederi se referă doar la Guvern.

"Parlamentul este singura instituţie din România care adoptă legi. Parlamentul nu poate fi oprit să adopte o lege, pentru că asta este esenţa democraţiei. Legea resposabilităţii fiscale se referă la interdicţia Guvernului, nu la Parlament. Nicăieri în lume un Parlament nu poate fi oprit să legifereze", a susţinut Dragnea.

O altă "mare minciună" a Guvernului, spund liderul PSD, este că nu există bani pentru aceste majorări. Dragnea a spus că Parlamentul "lucrează cu materialul clientului", iar datele Ministerului de Finanţe arată că Executivul va rămâne la finalul acestui an cu aproximativ 29 de miliarde de lei necheltuiţi, având în vedere execuţia bugetară şi ritmul de cheltuieli actual.

"În ceea ce priveşte impactul bugetar al acestei legi, este o minciună faptul că impactul net, efectiv, este de 4,6 sau 5 mld. de lei, pentru că oricine ştie că de a doua zi aproape jumătate din aceşti bani se întorc la bugetul de stat", a continuat Dragnea.

"Oameni buni, treziţi-vă, nu mai ţineţi banii necheltuiţi! Există suficientă anvelopă financiară. Aceste majorări salariale sunt necesare", a conchis liderul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.