Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, la Parlament, că a votat „pentru” încuviinţarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, dar numărul mare de voturi „împotrivă” relevă faptul că au existat deputaţi de la toate partidele care s-au împotrivit cererii procurorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu am votat aşa cum le-am cerut tuturor colegilor mei de-a lungul timpului, şi anume «pentru», numai că, aşa cum am spus-o în mai multe rânduri, atât timp cât noi avem această prevedere în Constituţie, în permanenţă vor fi voturi de genul ăsta care pot fi îndreptăţite sau nu, nu sunt eu în măsură să mă pronunţ”, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a susţinut că, atunci când „vom scoate acea prevedere din Constituţie, nu o să  mai avem situaţii de genul ăsta”.

„Le-am cerut colegilor mei să voteze în conformitate cu legea, probabil că au ascultat argumente şi dintr-o parte şi din alta şi observând numărul masiv de voturi «împotrivă», au votat de la toate partidele în sensul ăsta. Nimeni în astfel de situaţii nu se poate impune. E un vot total secret şi, când e vorba de persoane, deputaţii şi senatorii au cu totul şi cu totul altă abordare. Nu pot să îi forţez să stea toţi cu bilele la vedere”, a completat preşedintele PSD.

În legătură cu faptul că preşedintele Iohannis consideră că Parlamentul şi-a arătat dispreţul faţă de justiţie prin acest vot, Liviu Dragnea a spus că „sunt cuvinte cam grele”.

„Dacă domnul preşedinte vrea să fim parteneri în acest demers de modificare a Constituţiei, aşa cum a spus în noiembrie 2014, cu tot dragul vom modifica Constituţia şi, printre alte prevederi, să scoatem şi această prevedere cu privire la imunitate”, a conchis liderul PSD. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.