Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că preşedintele UNPR Valeriu Steriu i-a spus că progresiştii nu au de gând să facă vreo alianţă cu PNL, dar aşteaptă din partea acestui o declaraţie publică prin care să spună clar dacă rămân sau nu partenerii social-democraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut aseară o discuţie cu Steriu şi mi-a zis că, din punctul dumnealui de vedere mi-a spus foarte clar că nu are de gând să facă nicio fuziune sau colaborare cu PNL. Nu ştiu ce face, noi nu avem niciun serviciu de urmărire, nici timp pentru asta. Eu aştept doar o declaraţie publică foarte fermă din partea preşedintelui UNPR şi uităm tot ce s-a întâmplat”, a declarat Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Liderul PSD a mai spus că partidul pe care îl conduce nu are de gând să rupă alianţa cu UNPR.

"Decizia noastră, după această întâlnire, în urma discuţiilor din BPN, este una clară - avem aceeaşi poziţie faţă de partenerii noştri din Alianţa de Centru-Stânga, nu avem de gând să rupem această alianţă. Niciodată n-am distrus sau nu am vrut o alianţă pe care am avut-o, sperăm ca astăzi, mâine, în zilele următoare, conducerea UNPR să aibă o poziţie clară faţă de toate informaţiile care au ieşit în spaţiul public în legătură cu o posibilă fuziune sau colaborare cu PNL. Când vom avea această declaraţie publică, poziţie publică ne vom întâlni din nou şi vom stabili calendarul întâlnirilor spre a decide împreună în ce formă mergem în alegerile parlamentare din toamnă", a spus Dragnea.

El a susţinut că UNPR nu a cerut nimic PSD, ci doar au apărut informaţii că reprezentanţii formaţiunii s-au întâlnit cu conducerea PNL.

”Regret ce s-a întâmplat până acum. Regret că s-a ajuns în situaţia asta. Colegii mei n-au nimic împotruva continuării colaborării cu UNPR. Din păcate, e posibil ca în două judeţe să nu se mai poată - Timiş şi Maramureş. Cu cât mai repede apare o clarificare fără echivoc din partea UNPR, cu atât mai repede relaţii vor deveni la normal (...) Din partea noastră nu rupem nicio înţelegere din judeţe. În cele două judeţe, Timiş şi Maramureş,, situaţia e diferită pentru că acolo nu s-a putut bate palma. Au stat colegii mei până azi ca să aştepte un punct de vedere clar”, a spus social-democratul.

Dragnea spune că progresiştii nu au cerut nimic de la PSD şi că au apărut doar informaţiile privind întâlnirile cu liberalii. El a mai spus că nu au avut loc discuţii privind alianţe pentru alegerile din toamnă pentru că ”vreau să port discuţii cu parteneri în care să am 100% încredere”. 

”Ce-ar fi însemnat să discut despre listele diin toamnă şi să mă trezesc că se fac discuţii cu alt partid? (...) PSD are disponibilitate să ducă  la capăt un proiect politic sănătos, cu şanse de reuşită. Noi nu dăm locuri pentru că nu sunt locurile noastre”, a mai zis Dragnea.

Referitor la varianta ca PSD şi ALDE să meargă pe liste comune la parlamentare, Dragnea a spus că în perioada următoare vor fi făcute analize de ambele partide pentru a vedea care e varianta cea mai bună pentru a face majoritate la toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.