Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că este o abordare „incorectă şi necinstită” din partea premierului Sorin Grindeanu să afirme că demisionează numai dacă preşedintele Klaus Iohannis îl asigură că va desemna un nou premier din rândul social-democraţilor, în condiţiile în care şeful statului nu poate fi condiţionat astfel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prima dată domnul Sorin Grindeanu a spus că va respecta decizia CEx-ului, dar nu a mai rămas în sală să vadă care este acea decizia, dar că îşi va da demisia, o va pune pe Facebook a spus sau o va publica şi că i-o va trimite preşedintelui Klaus Iohannis doar dacă preşedintele Iohannis confirmă că va pune prim-ministru de la PSD”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că abordarea premierului Sorin Grindeanu este „necinstită şi incorectă”. „În ceea ce priveşte condiţionarea preşedintelui Iohannis, cred că este o abordare incorectă şi necinstită din partea domnului Grindeanu pentru că preşedintele României, în opinia mea, nu poate fi condiţionat şi cred că este un joc din care sper să iasă, spunând în acelaşi timp că va respecta decizia Comitetului Executiv Naţional şi practic trebuie să respecte şi decizia colegilor de la ALDE”, a subliniat Liviu Dragnea.

Liderul PSD şi-a exprimat încrederea că preşedintele Klaus Iohannis va ţine cont de noua propunere a coaliţiei în privinţa desemnării noului premier.

„Preşedintele Iohannis nu cred că nu va ţine seamă de o propunere a coaliţiei, pentru că eu sunt  absolut convins că am depăşit perioada de după alegeri şi preşedintele Iohannis, ca şi noi, nu intenţionează să genereze sau să provoace o criză politică”, a conchis Liviu Dragnea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.