Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că a avut o discuţie telefonică cu ministrul de Interne, Lucian Bode, în care i-a transmis că are nevoie de susţinere şi soluţii pragmatice legate de numărul mare de migranţi care se află în Timişoara, în drum spre Europa de Vest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut o discuţie telefonica ieri cu ministrul Internelor, care are în subordine instituţii care se ocupă de migranţi şi ordine publică. Am avut o întâlnire săptămâna trecută cu aceste instituţii, cu poliţia locală, cu IGI, cu IPJ, cu reprezentanţi ai societăţii civile, pentru ca situaţia de acum nu este una fezabilă, acceptabilă. Nu este acceptabil nici pentru migranţi, nici pentru timişoreni. L-am rugat pe domnul ministru să ne susţină cu soluţii pragmatice pentru gestionarea acestei provocări. Nu putem să avem în continuare în zona Gării de Nord un spot unde sunt zeci de migranţi fără adăpost fără să avem o soluţie reală pentru ei. Eu susţin în continuare ca cei care sunt solicitanţi de azil şi au cazare într un centru din ţară, în momentul în care nu au cazare în Timişoara trebuie să fie transportaţi înapoi la locul în care sunt arondaţi. O să continui această discuţie cu domnul ministru şi sunt sigur că nu e ultima mea deplasare în această speţă”, a declarat Fritz.

Edilul Timişoarei a ridicat problema migranţilor şi într-o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
 
”Am discutat şi cu Ludovic Orban despre această problemă şi l-am rugat să analizeze dacă nu avem nevoie de schimbări legislative în domeniu”, a mai declarat Fritz.
 
Primarul a adăugat că societatea civilă asigură hrană migranţilor, însă ”nu ajută pe nimeni dacă avem oameni care sunt flămânzi”.
 
”Avem o societate civilă în Timişoara care asigură hrana şi o bază de ajutor şi pentru aceşti migranţi. Nu ajută pe nimeni daca avem oameni care sunt şi flămânzi. Mulţumesc tuturor care înţeleg că e o situaţie dificilă pe care trebuie să o tratăm cu umanitate, fermitate şi legalitate”, a declarta Fritz.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a declarat nemulţumit, în mai multe rânduri, că Guvernul nu se implică în problema migranţilor care sunt în număr tot mai mare în vestul ţării. Fritz a adăugat că, în doar două săptămâni, peste o mie de migranţi au fost carantinaţi la Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.