Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News, despre programul Anghel Saligny, că au primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ şi anume 43 de milioane de lei până în 2028. Potrivit edilului, această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în funcţie de cum au votat cetăţenii este dăunătoare pentru dmeocraţie, el precizând că Timişoara contribuie net la buget mult mai mult decât primeşte înapoi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am primit suma minimă pentru un municipiu reşedinţă de judeţ, 43 de milioane de lei, până în 2028, deci pe o perioadă de timp foarte lung, pentru un nou pasaj în Timişoara. Încă nu am semnat contractul, deci nici nu au intrat banii. Pentru Timişoara, caeastă cifră de 43 de milioane pentru o perioadă de şase ani, comparat cu ce investim anual inclusiv din fonduri europene, nu este o sumă foarte mare deci nu depindem de Anghel Saligny. Binenţeles că este un ajutor binevenit dar nu depindem de el”, a spus primarul Timişoarei. 

El a precizat că ”după această sumă primită în prima rundă a programului, în care fiecare a primit o sume prealocată, în a doua rundă în care au fost alocaţi ceilalţi bani, a contat mai mult culoarea politică a primarului”. 

”Noi avem forţe proprii, şi din propriul buget şi din fonduri europene, să nu depindem de Guvern, dar e important să înţelegem că Timişoara contribuie net la buget mult mai mult decât primeşte înapoi, şi această tradiţie de a pedepsi sau stimula comune şi oraşe în România în funcţie de cum au votat cetăţenii la alegerile locale este o tradiţie dăunătoare pentru democraţia din România şi cred că este important, şi asta a fost şi critica USR-ului la acest program Anghel Saligny, să existe criterii clare şi să nu depindă de pixul unui ministru au al unui prim-ministru”, a mai spus Dominic Fritz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.