DNA a transmis, miercuri, că a iniţiat procedura pentru a solicita Camerei Deputaţilor să încuviinţeze o percheziţie informatică în dosarul care-l vizează pe Adrian Miuţescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorul şef al DNA a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a percheziţiei informatice  în dosarul penal privind pe Miuţescu Gheorghe Adrian, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea a opt infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”, a transmis, miercuri, DNA.  

Sursa citată a precizat că procurorul şef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ referatul şi dosarul penal  (9 volume) întocmite de procurorii din cadrul Serviciului teritorial Piteşti, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea percheziţiei informatice. 

”Percheziţia informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală  necesară pentru descoperirea şi strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activităţi este condiţionată strict de votul  plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv”, a mai transmis DNA.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.