Primarul general Nicuşor Dan a avut joi o dispută cu directorul economic al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) Răzvan Niţu, care a afirmat că preţul unei bănci este 5.000 de lei, fiind necesare 3.000 de bănci. Primarul l-a întrebat ”Vă bateţi joc de noi?” şi l-a invitat să părăsească şedinţa în care se discuta bugetul Primăriei Capitalei. Răzvan Niţu a confirmat incidentul şi a declarat că a plecat bulversat de la şedinţă şi că nu a îneţels unde a greşit. El a susţinut că într-un parc monument nu poţi pune orice bancă şi că există şi bănci antivandalism, pentru care mentenanţa e mai uşoară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse participante la discuţie au relatat că primarul general l-a întrebat pe Răzvan Niţu cât costă o bancă, replica acestuia find că preţul este de 5.000 de lei şi că sunt necesare 3.000 de bănci.

”Vă bateţi joc de noi?”, l-ar fi întrebat primarul Nicuşor Dan. care l-a rugat să părăsească sala.

Contactat telefonic de News.ro, directorul economic la Administraţia Lacuri, parcuri şi agrement a declarat: „A fost o şedinţă de prezentare a proiecţiei de buget pe 2021. S-a ajuns la discuţia cu numărul de bănci şi costul aferent bugetat. Directorul economic trebuie să colecteze toate informaţiile din departamente şi fiecare cifră are o cercetare de piaţă în spate. Nu apar că aşa le-a scris cineva”.

El a explicat: „Discuţia a fost: «Cât costă?». «Conform documentaţiei, e bugetată la 5.000 de lei».Am părăsit sala neînţelegând unde e greşeala directorului economic. Nu îmi găsesc explicaţii. Nu ştiu dacă domnul primar avea alte informaţii”.

Niţu a adăugat că, în prezent, în parcurile din Bucureşti sunt 5.000 de bănci şi este de părere că ar fi necesare chiar mai multe.
„Dacă ai de gând să le schimbi, trebuie să vezi câte şi-au depăşit durata de viaţă, câte reprezintă un pericol, ce costuri de mentenanţă presupun şi dacă merită. Nu înseamnă că execuţia e la acelaşi cost cu bugetarea. Am plecat bulversat de la şedinţă. Nu am înţeles unde am greşit. Conform documentelor, o bancă avea valoarea asta, de 5.000 de lei. Asta nu înseamnă că se cumpără la 5.000 de lei. Poate fi la 2.800 de lei, în funcţie de caracteristicile tehnice. Într-un parc monument nu poţi pune orice bancă. Există şi bănci antivandalism, pentru care mentenanţa e mai uşoară”, a afirmat el.

Răzvan Niţu este hotărât ca vineri să verifice „întreaga documentaţie care a stat la baza acelei cifre, dacă e studiu de piaţă, fezabil”.

El a subliniat: „Proiecţia de buget e una, execuţia e alta. Poate să pară o sumă mare, da, până nu există o explicaţie, până nu analizezi... Dacă cineva din sala aia de şedinţe poate să îmi reproşeze ceva din punct de vedere profesional, îmi asum, dar nu e cazul. Nu mi-a picat bine situaţia asta, nu e o situaţie plăcută. Nu mi s-a întâmplat până acum. Repet, nu ştiu cu ce am greşit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.