Depunerea unei noi moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu a provocat disensiuni în PSD, Marcel Ciolacu şi Sorin Grindeanu susţinând iniţial ca PSD să depună moţiune de cenzură la mijlocul lunii octombrie, după congresele PNL şi USR PLUS, în timp ce Paul Stănescu şi Gabriela Firea au insistat ca moţiunea de cenzură să fie depusă la începutul sesiunii parlamentare, iar votul să fie dat exact înainte de Congresul PNL, susţin surse politice pentru News.ro. Între timp, Marcel Ciolacu pare că s-a răzgândit şi susţine ideea lui Paul Stănescu, însă o decizie finală va fi luată social-democraţi la sfârşitul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Există această dezbatere în partid, pe momentul depunerii moţiunii de cenzură, pentru că avem dreptul la o singură moţiune pe sesiune. Curentul majoritar în partid e să depunem rapid moţiune, cât încă mai e cald subiectul cu beţia lui Cîţu din SUA. Pe de altă parte, nici nu vrem să fim acuzaţi că facem jocurile pentru Congresul PNL, nu ne interesează lupta liberalilor. Duminică, la Neptun, ne aşezăm la masă şi decidem”, au relatat surse din conducerea partidului pentru News.ro. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară că, la începutul sesiunii parlamentare, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, fără a ţine cont de "mascarada aia de congres", şi că deja a început discuţiile pentru susţinerea acestei moţiuni cu formaţiunea AUR. Ciolacu a susţinut că din punctul său de vedere ar trebui să se formeze alte majorităţi în Parlament şi în acest sens să fie organizate alegeri anticipate.

"O să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să nu ţinem cont de absolut nimic, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă cu nivelul de trai al românilor şi să depunem, la începutul sesiunii parlamentare, moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seară.

Liderii PSD se reunesc duminică pentru a decide strategia politică în  viitoarea sesiune parlamentară. Şedinţa ar urma să aibă loc la Neptun.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.