Directorul adjunct al Directoratului pentru Guvernanţă Publică al OCDE, Janos Bertok, a declarat, marţi, la Palatul Victoria, că reforma în administraţie este critică pentru a face faţă acestor provocări, criza energetică, confruntările la nivel global sau inflaţie ridicată şi că sdministraţia publică este de asemenea esenţială pentru creşterea nivelului de încredere, a încrederii în instituţiile publice şi deciziile luate de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reformele reprezintă o prioritate nu numai pentru România, ci la nivelul statelor member ale UE şi al statelor membre OCDE. OCDE este o bancă de cunoaştere, aş vrea să vă ofer acest exemplu. În Uniunea Europeană, peste 80% dintre statele membre plasează reforma în administraţia publică central ca reprezentând o prioritate în PNRR”, a spus acesta.

Janos Bertok a arătat că reforma în administraţie este critică pentru a face faţă acestor provocări, criza energetică, confruntările la nivel global sau inflaţie ridicată.

”Administraţia publică este de asemenea esenţială pentru creşterea nivelului de încredere, a încrederii în instituţiile publice şi deciziile  luate de Guvern”, a mai spus reprezentantul OCDE.

Potrivit lui Janos Bertok a afirmat că a avut discuţii despre transparenţa în actul guvernamental, implicarea actorilor relevanţi, a cetăţenilor şi rolul inovaţiei şi a transformării digitale, serviciile digitalizate la nivel guvernamental au capacitatea de a furniza servicii online, imediat, publicului.

Reprezentantul OCDE a spus că s-a discutat şi despre rolul autorităţii centrale în stabilirea priorităţilor şi în coordonarea implementării la nivelul diferitelor sectoare de activitate.

”Un element critic este legat de integrare, am discutat măsuri specific legate de educaţie, întreprinderi de stat sau sănătate”, a spus el, precizând că ”guvernanţa publică nu este benefică doar pentru societate ci este nevoie de asigurarea unui teren competitiv”.

”OCDE este de partea dumneavoastră”, a mai spus directorul OCDE. 

Marţi a avut loc .la Palatul Victoria o dezbatere despre capacitatea de inovare (Public seminar on innovative capacity), eveniment organizat în marja misiunii de lucru a OECD în România. Seminarul  are ca obiect lansarea oficială a ”Raportului de evaluare a capacităţii de inovare”, rezultat al demersurilor derulate pe parcursul acestui an, în cadrul Componentei 5 „Inovarea sectorului public”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.