Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, că premierul Dacian Cioloş va răspunde ”cu bună credinţă şi chiar cu entuziasm” la solicitarea liderului PSD Liviu Dragnea de a prezenta în Parlament un raport privind situaţia economică reală a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am considerat această cerere, pe care liderul PSD a făcut-o, ca o cerere la care premierul va răspunde cu bună credinţă şi chiar cu entuziasm, ca să spun aşa. Este o ocazie prin care putem să arătăm ceea ce am făcut în acest an, să arătăm în mod realist, cu cifre, cu date, pentru că altfel, în spaţiul public, există tot felul de mistificări, atacuri politice pentru că a început campania” a spus Vasile Dîncu, vineri, într-o conferinţă la Alba Iulia.

Vicepremierul a adăugat că această cerere avantajează Guvernul şi premierul va fi prezent cu un raport în faţa Parlamentului.

”Cred că această cerere ne avantajează, din acest punct de vedere şi premierul va fi prezent cu un raport în faţa Parlamentului. De câte ori te duci în Parlament, după părerea mea, este un exerciţiu democratic şi noi suntem obligaţi să facem asta”, a mai spus Dîncu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi cere să prezinte ”de urgenţă” în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

”Domnule Prim Ministru, în ultima perioadă au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin  schimbarea radicală a Codului Fiscal”, arată Dragnea în scrisoarea adresată premierului Cioloş.

Preşedintele PSD a subliniat că se opune categoric acestor măsuri, pe care le consideră ”extrem de dăunătoare şi contrare acţiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activităţii economice din România”.

”Mai mult decât atât, există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: Intenţia Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutăţire a indicatorilor economici în ţara noastră? Din acest motiv, vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare”, a mai spus Liviu Dragnea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.