Sociologul Vasile Dîncu, membru al conducerii PSD, susţine că nu există „o presiune” în partid cu privire la revenirea la guvernare, în condiţiile în care PSD nu ar putea forma o „majoritate solidă” care să susţină un Executiv social-democrat. „Nu că nu ar vrea oamenii să ajungă la putere, mai ales că se vede foarte bine ce se întâmplă cu repartiţia fondurilor pentru administraţie. Problema este că nu am putea, în aceste condiţii, să facem o majoritate care să ne permită să câştigăm şi alegerile următoare şi să fim noul PSD, aşa cum ne dorim noi”, explică Dîncu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt diverse opţiunile. Noi am mai făcut şi studii în interior, pe votanţii PSD, şi vedem un lucru pe care l-am văzut în ultima perioadă în sondaje destul de proeminent: revenirea PSD-ului la putere şi-o doresc şi membrii altor partide, şi cei nealiniaţi politic, nu numai cei de la PSD. Evident că oamenii îşi doresc să intrăm la guvernare, dar nu-şi doresc să intrăm la guvernare acum, deci în momentul ăsta, în care nu putem face o majoritate solidă. Este prima dată când am văzut eu în istoria partidului - totuşi o ştiu de vreo 20 de ani – în care întâlnirile noastre cu primarii, întâlnirile noastre cu Biroul Permanent Naţional, întâlnirile cu Consiliul Politic, care este mai mare şi în întâlnirile regionale pe care le-am făcut nu a fost principala cerere. Şi de ce nu a fost? Nu că nu ar vrea oamenii să ajungă la putere, mai ales că se vedem foarte bine ce se întâmplă cu repartiţia fondurilor pentru administraţie. Problema este că nu am putea, în aceste condiţii, să facem o majoritate care să ne permită să câştigăm şi alegerile următoare, şi să fim noul PSD, aşa cum ne dorim noi”, a declarat Vasile Dîncu în emisiunea Insider Politic, difuzată duminică de Prima Tv.
Sociologul arată că PSD ar avea „o problemă de imagine” dacă s-ar alia cu AUR, iar între PSD şi USR PLUS există „o incompatibilitate”.
Conform lui Dîncu, simpatizaţii şi membrii PSD doresc ca partidul să lucreze la politici publice astfel încât să nu „improvizeze” atunci când ajunge la guvernare, iar o altă cerere a „activului de partid” este aceea ca PSD să aducă oameni noi în rândurile sale.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.