Deputatul AUR George Simion anunţă că, "în numele unei Românii suverane”, parlamentarii AUR vor vota împotriva Planului Naţional de Redresare şi Eezilienţă, el considerând că românii "simpli" nu vor beneficia de pe urma acestui program.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi astăzi o să spunem nu acestui plan care nu ni s-a prezentat şi o să spunem nu în numele românilor. Eu eram mic, în anii '90, când FMI-ul venea şi discuta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti”, a afirmat George Simion, citând din Mihai Eminescu.
 
El susţine că 15 miliarde de euro este împrumutul pe care "acest guvern provizoriu" şi-l "asumă în numele românilor”. 
 
"În 2021 plătim 3,5 miliarde numai comisioane şi dobânzi la împrumuturile pe care le avem deja. În 2020 datoria publică a crescut cu 21 de miliarde de euro. (...) De ce trebuie să luăm nişte bani condiţionat şi să fim verificaţi la vârsta de pensionare, la nivelul de impozitare, la nivelul de deficit? Noi astăzi o să spunem nu, o să spunem că România nu trebuie să renunţe iarăşi, prin acest vot al Parlament, la o parte din suveranitatea naţională. (..) Noi astăzi o să spunem nu unei politici păguboase care nu ne va duce decât în hău, vă rog pe fiecare dintre voi, dacă există parlamentari din opoziţie şi de la putere care vor să nu mai trăim iarăşi vizitele FMI, să nu votaţi acest program în numele românilor simpli care nu vor avea de beneficiat de pe programe pompoase numite digitalizare sau tranziţie justă”, a transmis George Simion.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.