Plenul reunit al celor două Camere a respins, miercuri, amendamentul USR privind eliminarea pensiilor pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene şi cel privind bugetul Capitalei, depus de Forţa Dreptei, prin care se solicita revenirea la bugetul iniţial al Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Ionuţ Moşteanu, de la USR, a susţinut în plen un amendament care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foştii primari şi foşti preşedinţi de consilii judeţene.

”PNL cu PSD menţine în continuare aceste pensii speciale, aţi făcut un buget în care pensiile speciale au ajuns la un nivel record de 16 miliarde de lei cu 20 % mai mult faţă de 2023 şi vă ce responsabilitate, bun simţ vă cer să votaţi aşa cum spuneţi de fiecare dată la televizor şi îi minţiţi pe toţi că vreţi pensiile speciale tăiate însă acum vom vedea exact adevărata voastră faţă. Deci, puneţi la vot vă rog amendamentul care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foştii primari foşti preşedinţi de consilii judeţene”, a spus Moşteanu. 

Amendamentul a fost respins cu 102 voturi pentru, 4 contra şi 203 abţineri.

Deputatul Violeta Alexandru, de la Forţa Dreptei, a afirmat în plenul comun că a constatat că în acest buget se penalizează Bucureştiul tăindu-i fondurile.

”Faceţi rău unui oraş având această atitudine de revanşă de pedepsire a domnului primar general. Amendamentul pe care l-am depus este pentru revenirea la normalitate pentru revenirea la sumele alocate anii trecuţi Bucureştiului, pentru a se putea dezvolta. Între Capitală şi sectoare am depus un amendament pentru ca fondurile consistente 50 % să rămână la Bucureşti”, a spus Violeta Alexandru. Şi acest amendament a fost respins de plen. 

Şi Mihai Badea, de la USR, a cerut în plen să nu fie tăiat bugetul Capitalei.

”Nu există nicio justificare pentru care să luaţi trei procente din bugetul municipiului Bucureşti, din bugetul locuitorilor Capitalei şi să-l viraţi către Ilfov, judeţ care este printre primele din România ca investiţii şi unul dintre cele trei judeţe ale României care a înregistrat creştere de populaţie între ultimele 2 recensăminte, şi nu o creştere de 4 5000 de locuitori ci o creştere de 150.000 de locuitori, care în mare parte au plecat din Bucureşti, s-au mutat acolo, plătesc impozitele acolo. Deci judeţul Ilfov ar trebui să se poată întreţine pe cont propriu,  fără să primească bani din bugetul Capitalei. (..) Dacă totuşi nu sunt suficienţi bani la bugetul Ilfovului, vă propun să-l finanţaţi din Fondul de rezervă al Guvernului, de care v-aţi bătut joc de atâta timp şi din care cheltuiţi aiurea în fiecare an”, a spus Badea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.