Deputatul USR Emanuel Ungureanu depune plângere penală luni în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, el acuzându-l pe medicul Mircea Beuran pentru acest incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate, va depune o plângere penală la Parchetul General, luni, la ora 10:00, în legătură cu incendierea pe masa de operaţie a pacientei operată la Spitalul Floreasca de o echipă coordonată de profesorul Mircea Beuran”, anunţă USR.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a relatat, într-o postare pe Facebook, despre un incident grav la Spitalul Floreasca, o pacientă a luând foc pe masa de operaţie. El a citat declaraţii ale asistentelor care au văzut scena şi din care rezultă că de vină ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza intervenţia chirurgicală. Vineri au fost deja făcute primele verificări la Spitalul Floreasca, iar săptămâna viitoare va fi trimis la spital Corpul de control al ministrului Sănătăţii. Deşi medicul Mircea Beuran a negat că s-ar fi aflat în unitatea medicală în acea zi, el semnează protocolul operator al acestei intervenţii, susţine secretarul de stat Horaţiu Moldovan.  Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că surprinzătoare e atitudinea unor chirurgi implicaţi în incident, care refuză să coopereze cu echipele de cotrol. Ministrul anunţă că, în funcţie de rezultatele anchetei, vor fi sesizate Colegiul Medicilor şi alte instituţii competente.
Medicul Mircea Beuran a explicat sâmbătă seară, la Antena 3, că nu era în sala de operaţii în momentul producerii incidentului, că a participat ulterior, în altă sală, la intervenţia care a vizat pacienta, preluând operaţia şi finalizând-o, că a anunţat familia femeii şi conducerea spitalului în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. El a susţinut că la o primă evaluare era vorba despre arsuri de gradele 1 şi 2 pe 25 - 30% din suprafaţa corpului.
Conducerea Spitalului Floreasca a transmis, cu privire la cazul pacientei care a suferit arsuri în timpul unei operaţii, că incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată, iar cazul a fost anunţat în aceeaşi zi, fiind declanşată o anchetă administrativă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.