Deputatul USR Alin Apostol a acuzat coaliţia de guvernare că a mărit „pe şest”, cu 15%, salariile angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului. El a prezentat în acest sens un amendament depus la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 104/2021 privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) care nu a fost analizat în prealabil de Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pe nepregătite, ne-am trezit cu un amendament nediscutat şi neanalizat, vârât direct pe gât chiar in timpul desfăşurării comisiei. Subiectul zilei erau cu totul altul: creşterea salariilor celor din Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Ne-am trezit cu un amendament direct pe ecrane, care ....ce să vezi...propune si altceva: creşterea salariilor angajaţilor din Cancelaria Prim-Ministrului cu 15%. Iată amendamentul ce ne-a apărut pe ecrane, fix în timpul Comisiei: «Funcţionarilor publici şi personalului contractual din cadrul Cancelariei Prim-ministrului şi Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică li se aplică prevederile pct. 3 al notei finale de la Cap. I lit. A pct. I al Anexei nr. VIII şi, respectiv, cele ale pct 3 al notei finale de la Cap. II lit. A pct. I al Anexei nr. VIII din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.»”, a scris Alin Apostol, miercuri pe Facebook.
 
Acesta a adăugat că i s-a părut bizară maniera în care a fost impus acest amendament, în şedinţa Comisiei pentru administraţiei a Camerei Deputaţilor, pe care USR nu îl susţine şi asupra căruia partidul a votat „împotrivă”.
 
„La momentul asumării acestui amendament: PSD-PNL-UDMR şi AUR au spus ca susţin si am fost întrebaţi: USR ce face? Mi s-a părut bizară maniera cum a fost impus acest amendament şi mai ales apariţia Cancelariei Prim-ministrului pe lângă DNSC. În calitate de secretar al comisiei, am decis că USR nu susţine şi am votat împotriva lui.Temerile mi s-au confirmat, când după votul ameţitor, descopăr la pct. 3 al notei finale (de la Cap. II lit. A pct. I al Anexei nr. VIII din Legea-cadru nr. 153/2017") următoarele: «...beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.»”, mai scrie Apostol.
 
Deputatul USR a mai spus că „aşa se nasc legile, oameni buni”.
 
„Lansezi măriri de salarii pentru o anumită categorie protejată politic, creezi o atmosferă ameţitoare şi cine pică-n plasă...pică. Vorbim de bani publici şi de creşteri salariale pentru executiv. În mod normal, cheltuielile asumate de stat trebuie să fie bine gândite, conforme legii responsabilităţii fiscal bugetare şi însoţite de avizul consiliului fiscal. Dar acest USL joacă alba-neagra cu banii publici”, conchide Alin Apostol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.