Deputatul Szabo Odon a depus miercuri o sesizare disciplinară pe numele deputatului AUR Dan Tanasă, după scandalul din plen de la dezbaterea bugetului pe 2024, iar deputatul Sebastian Cernic, de la USR, îl acuză pe Daniel Ghiţă (PSD) că l-a agresat fizic şi verbal. Solicitările vor fi analizate de comisia juridică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Camerei Deputaţilor a analizat miercuri o sesizare disciplinară formulată de deputatul UDMR, Szabo Odon împotriva deputatului AUR Dan Tanasă, dar şi o sesizare formulată de senatorul Sebastian Cernic împotriva deputatului Daniel Ghiţă, în urma scandalului de la votul din plenul reunit, pe proiectul bugetului de stat pe 2024. 

Szabo Odon arată în sesizare că în data de 19 decembrie, în cadrul şedinţei comune consacrate dezbaterilor generale ale legii bugetului de stat pe anul 2024, ”deputatul Dan Tanasă a avut un comportament provocator, iscând un scandal în toată regula prin declaraţiile xenofobe şi şoviniste făcute la adresa minorităţii maghiare din România”.
 
”Este absolut inadmisibil şi regretabil ceea ce realizează deputatul AUR Dan Tanasă care nu este la prima ieşire de acest gen la adresa comunităţilor minoritare din România, acesta nu ratează nicio ocazie să aibă un discurs provocator şi să apeleze la replici jignitoare la adresa grupului nostru, inclusiv în decursul dezbaterilor la legea bugetului. Vă rog să îl sancţionaţi disciplinar pe acest individ şi să restabiliţi ordinea în Parlamentul Românie. Aşa nu se poate continua!", a cerut Szabo Odon, în sesizarea disciplinară.
 
Un alt deputat, Sebastian Cernic de la USR, a cerut sancţionarea social-democratului Daniel Ghiţă, pe motiv că acesta l-a agresat fizic şi verbal în Parlament în data de 19 decembrie. 
 
"Pe data de 19 decembrie, în timpul desfăşurării lucrărilor plenului comun ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, domnul deputat Daniel Ghiţă m-a agresat fizic, apucându-mă cu degetele de ureche. Aceste manifestări sunt suficiente pentru a atrage dezaprobarea publică, fiind deopotrivă de natură a prejudicia solemnitatea instituţiei Parlamentului şi a onoarei deputaţilor, doresc să aduc în atenţia dumneavoastră că domnul deputat Daniel Ghiţă a înţeles că continue comportamentul nedemn, adresându-mi-se într-o manieră injurioasă şi calomnioasă prin utilizarea apelativului trădător", spune Cernic în sesizare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.