Deputatul PSD Silviu Macovei îi cere premierului Sorin Grindeanu explicaţii "solide” privind faptul că şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean are loc la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi, arătându-se surprins de o astfel de decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Silviu Macovei a declarat, luni, că aşteaptă explicaţii de la premierul Sorin Grindeanu privind stabilirea oraşului Piatra Neamţ, şi nu a Iaşiului pentru a găzdui reuniunea comună a guvernelor din România şi Republica Moldova.

"Cu rezerva că încă nu avem o confirmare de la premierul Sorin Grindeanu, mă declar cel puţin surprins dacă această decizie a guvernului se confirmă. Ca deputat ieşean doresc explicaţii, pentru a afla de ce acest eveniment de o semnificaţie extrem de importantă în actualul context politic internaţional nu va avea loc la Iaşi. Această şedinţă reunită de guvern are o importanţă naţională şi internaţională care trebuie tratată cu seriozitate şi cu gravitatea necesară. Iaşul ar fi pus pe nedrept în umbră şi de aceea domnul Sorin Grindeanu, primul ministru al României, trebuie să ofere explicaţii solide”, a declarat deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei.

Tot luni, liderul PSD Iaşi Maricel Popa îi acuza de oportunism politic pe cei care spuneau că este o greşeală faptul că şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova are loc la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi, precizând că decizia guvernului român arată maturitate politică şi normalitate.

Maricel Popa a precizat că "goana după notorietate” a ajuns să întunece mintea unor politicieni, care exploatează subiectul şedinţei comune a guvernelor României şi Republicii Moldova, aceştia invocând că reuniunea are loc la Piatra Neamţ şi nu la Iaşi.

Aflat sâmbătă la Iaşi, liberalul Ludovic Orban a declarat că a aflat cu stupoare faptul că PSD a uitat că Iaşiul este capitala Moldovei, întrucât şedinţa comună a guvernelor României şi Republica Moldova va avea loc la Piatra Neamţ, şi nu la Iaşi, "locul natural” pentru o asemenea reuniune.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că şedinţa comună a guvernelor României şi Republicii Moldova, programată pentru 23 martie, ar fi trebuit să aibă loc la Iaşi, şi nu la Piatra Neamţ, el calificând acest lucru drept o greşeală politică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.