Deputatul Ion Mocioalcă, preşedinte al PSD Caraş-Severin, a anunţat, luni, pe pagina sa de Facebook că după 24 de ani a ales să demisioneze din partid şi să se alăture Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul Ion Mocioalcă anunţă, luni, că s-au împlinit 24 de ani de când s-a înscris în PSD şi a avut perioade cu ”suişuri şi coborâşuri”.

”Acum trei zile s-au împlinit 24 de ani de când am intrat în Partidul Social Democrat. O perioadă lungă de timp. În plan politic, în toată această perioadă, am avut parte de suişuri şi coborâşuri, de realizări şi eşecuri. În plan personal am avut şansa să cunosc oameni admirabili şi să leg multe prietenii. Au trecut 24 de ani şi am rămas loial valorilor în care am crezut şi în care cred cu tărie. Am intrat în PSD pentru că am crezut că locul României este alături de Europa şi SUA, că românii au dreptul la o viaţă decentă, la un sistem de educaţie care să le dea tinerilor şansa succesului în lumea globală, la un sistem de sănătate performant, la străzi şi autostrăzi care să conecteze România de economiile occidentale”, a scris Mocioalcă.

După ce a expus mai multe momente trăite în cadrul partidului, Mocioalcă a scris că este umilitor fiecare CEx al partidului de guvernământ şi că înaintea fiecărei şedinţe el şi colegii săi se întreabă dacă vor fi ”judecaţi”.

”Este dezamăgitor, însă, ca acum, după toată această istorie comună, să constat că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept şi umilitor ca eu, asemenea unor alţi colegi ai mei din PSD, să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puşi în discuţie şi judecaţi de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare şi intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice”, a scris Mocioalcă.

Ion Mocioalcă îşi anunţă, astfel, retragerea din PSD.

”După 24 de ani de politică activă, de valori susţinute, de victorii şi înfrângeri, în şi pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaţionistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să menţin acelaşi drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor şi nu de răfuieli politice şi de agende personale”, a mai scris deputatul.

Mocioalcă le-a sugerat coleglor săi să ” Să caute explicaţii în viitor, în ceea ce se construieşte astăzi în PSD şi pe lângă PSD”

”Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicaţii în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanităţi rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicaţii în viitor, în ceea ce se construieşte astăzi în PSD şi pe lângă PSD. Să se gândească bine la experienţa altora care s-au crezut nemuritori şi s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri. Sunt mai mult decât convins că majoritatea zdrobitoare a colegilor mei îmi împărtăşesc opiniile şi valorile. Poate nu au încă determinarea şi curajul unui gest în acest sens. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună”, a mai scris parlamentarul.

Ion Mocioalcă şi-a anunţat intrarea în partidul Pro România, condus de Victor Ponta.

”Având în vedere toate cele de mai sus, precum şi multe altele, mi-am depus demisia din PSD şi adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susţinut şi le susţin în continuare. La PRO România. Voi fi în politică şi voi face politică aşa cum ştiţi că s-a întâmplat în ultimii 24 de ani şi voi încerca la fel de mult să nu dezamăgesc”, a încheiat deputatul.

Ion Mocioalcă a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Caraş - Severin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.