Deputatul liberal Florin Roman a enumerat mai multe greşeli făcute de Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătăţii şi a precizat că premierul Florin Cîţu a luat decizia de a-l demite deoarece comunica împotriva Executivului şi ”juca pe cont propriu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că nu se pune problema cine a pierdut şi cine a câştigat, dintre cele două partide. Eu cred că a câştigat coaliţia de dreapta, cetăţenii care au votat coaliţia de dreapta şi România. Cred că cel care a declanşat această criză e ministrul Voiculescu şi nu pentru nişte emoţii, iar aici pot să reamintesc nişte episoade care doar în ultima săptămână au generat o serie de bâlbe şi chiar sfidări la adresa premierului. Luni, când premierul a anunţat înfiinţarea Comitetului interministerial, iar câteva ore mai târziu doamna Moldovan ne spunea că România trebuie să intre în carantină timp de două săptămâni. A revenit asupra acelei declaraţii”, a declarat Florin Roman, la B1 TV, joi seară.

Roman a enumerat mai multe greşeli făcute de Vlad Voiculescu.

”Haideţi să ne amintim de ceea ce s-a întâmplat tot în săptămâna trecută, când premierul anunţa un termen optimist în care putem scăpa de purtatul măştii şi dădea nişte semnale de mobilizare şi de revenire la viaţa normală, iar domnul Voiculescu se încurca în explicaţii privind Ordinul privind înmormântările generate de COVID. Să ne amintim de descentralizarea centrelor de vaccinare fără alocarea resurselor şi scandalul cu fostul premier Boc. Să nu uităm de scandalul cu colonelul Gheorghiţă sau de acea declaraţie că 30% din cei care s-au vaccinat nu au fost pe platformă, de acea declaraţie că cifrele pentru alegeri au fost măsluite, ulterior revenindu-se asupra acestei declaraţii. Să ne amintim de ”Matei Balş”, de ”Foişor”, haideţi să ne amintim de tot ce s-a întâmplat în această perioadă, dar nu cred că ne ajunge o emisiune pentru treaba asta”, a declarat Florin Roman.

Deputatul liberal este de părere că premierul Florin Cîţu a luat decizia demiterii lui Vlad Voiculescu nu de emoţie, ci pentru că Voiculescu ”juca pe cont propriu”.

”Premierul a luat această decizie (de demitere - n.r.) constituţional şi nu de emoţie sau că l-a durut stomacul aşa cum susţine domnul Pâslaru. Premierul a luat o decizie împotriva unui ministru care comunica împotriva Guvernului şi care juca pe cont propriu, nu în echipa Guvernului, pentru că e nevoie ca cetăţenii să aibă încredere în Guvern şi în ministrul Sănătăţii. Eu cred că dânşii au greşit când l-au cocoloşit pe domnul ministru Vlad Voiculescu. Dacă erau colegi cu adevărat, îi spuneau Vlad, vezi că greşeşti. Dânşii au preferat această strategie de a-l susţine permanent căutând tot  felul de justificări pentru greşelile domnului Voiculescu, iar lucrurile astea nu se fac atunci când ţara se află în criză”, a declarat liberalul.

Florin Roman a mai arătat că liderul USR Dan Barna a ştiut de demitere.

”Domnul Barna a ştiut de acest lucru (despre demitere), altfel nu putea să refuze nominalizarea pentru acest minister înainte ca ea să fi devenit publică. Uitaţi-vă pe firul evenimentelor. (...) Dacă cineva are impresia că o asemenea decizie s-a luat fără consultarea partenerilor, fără informarea lor şi fără informarea normalăşi constituţională a preşedintelui îi amintesc că trăieşte pe altă lume”, a declarat Roman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.