Deputatul Cristian Băcanu anunţă joi lansarea programului de fellowship pentru tineri Transatlantic Leaders Fellowship, ediţia pilot, dedicat studenţilor care doresc să înveţe mai multe, de la profesionişti în domeniu din Europa şi SUA, despre idei şi curente politice, afaceri externe, relaţii internaţionale şi economie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din dorinţa de a sprijini formarea unei noi generaţii de lideri politici, care să contribuie la afirmarea ţării noastre în comunitatea euro-atlantică, alături de echipa cabinetului parlamentar, deputatul Cristian Băcanu anunţă lansarea programului de fellowship pentru tineri Transatlantic Leaders Fellowship, ediţia pilot. Acest program de fellowship este dedicat studenţilor care doresc să înveţe mai multe, de la profesionişti în domeniu din Europa şi SUA, despre idei şi curente politice, afaceri externe, relaţii internaţionale şi economie. Timp de trei luni, aceştia vor avea oportunitatea să se întrunească cu experţi, să discute, să dezbată şi să înveţe noţiuni noi, dar şi să asiste la activităţile parlamentare specifice”, anunţă parlamentarul PNL într-un comunicat.

În cadrul proiectului, vor fi organizate dezbateri, seminare şi sesiuni de Q&A, iar la final participanţii vor lucra pe marginea unor propuneri concrete de politică publică, pe care vor avea ocazia să le susţină în Parlamentul României.

Potrivit lui Cristian Băcanu, Transatlantic Leaders Fellowship este un program de 3 luni de leadership dedicat studenţilor care vor să schimbe România în bine care presupune întâlniri de lucru şi dezbateri cu politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile/think tankuri şi mediul de afaceri din România, SUA şi state europene, participarea la vizite de studiu în Parlamentul României şi alte instituţii publice, pentru a învăţa cum funcţionează administraţia în ţara noastră, seminare periodice cu experţi în relaţii internaţionale, politică şi economie, la finalul cărora vor beneficia de un consistent bagaj de informaţii.

”La finalul acestui fellowship, dorim să coagulăm o comunitate energică de tineri pe care să îi implicăm periodic în activităţi, consultări şi dezbateri prin care aceştia să îşi poată fructifica potenţialul. Pe lângă această experienţă unică, vom acorda tuturor un certificat de participare menit să le servească în cariera pe care şi-o plănuiesc. Activităţile din cadrul proiectului vor avea loc într-un format hibrid (online şi offline)”, precizează comunicatul.

”Ne aşteptăm ca tinerii selectaţi să aibă disponibilitatea de a participa la toate activităţile din cadrul fellowshipului, fără a afecta însă implicarea academică pe care o sprijinim în totalitate. Dacă eşti student pasionat de domeniile listate mai sus şi vrei să fii parte din generaţia de lideri pe care o vom forma, te invităm să aplici până la data de 1 februarie a.c., transmiţându-ne CV-ul, precum şi un eseu de max. 2000 de caractere pe tema ,,Soluţii la criza de resursă umană de calitate în administraţia publică din România”. Cei interesaţi sunt rugaţi să transmită dosarul de aplicaţie la adresa de e-mail cristian.bacanu@cdep.ro”, spune parlamentarul.

Calendarul competiţiei este: 10 ianuarie - 1 februarie - transmiterea aplicaţiilor, 1 - 14 februarie - evaluarea aplicaţiilor, 15 februarie - anunţarea bursierilor, 25 februarie- prima întrunire de lucru/cu caracter organizatoric, martie - iunie - activităţile din cadrul fellowshipului ”Participarea la acest program de fellowship nu este condiţionată de apartenenţa la un partid politic sau de opţiunea ideologică. Ne propunem să creăm un mediu de învăţare divers, format din tineri care au potenţialul să devină liderii politici ai României de mâine”, mai menţionează Băcanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.