Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica şi-a explicat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, afirmaţia făcută în comisia de Regulament, când l-a numit pe deputatul minorităţilor naţionale, Ovidiu Ganţ, ”nazist”. El a spus că a catalogat drept "naziste" metodele folosite în Comisia de Regulament şi că s-a referit la contextul istoric, şi că ”Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciprian Titi Stoica a spus, de la tribună, că vrea să aducă câteva clarificări pentru acuzaţia gravă adusă pe domnul Ovidiu Ganţ la adresa sa.

”Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşuratceastă şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt”, a spus Stoica, precizând că a fost o declaraţie politică. 

”Am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a mai spus deputatul AUR. 


Ciprian Titi Stoica a mai adăugat că ”acesta a fost contextul istoric şi nu este stabilit de el ci de către istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist". 

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganţ, a declarat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR l-a numit ”nazist” în şedinţa de comisiei de Regulament şi a anunţat că va sesiza Parchetul în acest caz.

Copreşedintele AUR, George Simion, a explicat Titi Stoica afirmă ”manifestări naziste” şi ”sunteţi nazişti”, în sensul de ”fascişti, o formă de totalitarism, similară cu comunismul”

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.