Deputatul PNL Cezar Preda a fost reales, joi, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), propunerea venind din partea Grupului Partidului Parlamentar European (PPE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În cadrul primei părţi a sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (23 – 27 ianuarie 2017), domnul deputat Cezar Preda a fost reales în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare). Propunerea a venit din partea grupului Partidului Popuar European (PPE/DC) şi a fost votată în unanimitate de către membrii Comisiei APCE”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Secretariatul Delegaţiei Parlamentului României la APCE.

Potrivit sursei citate, „Comisia de monitorizare a APCE este responsabilă cu urmărirea modului în care statele membre îşi respectă obligaţiile şi angajamentele asumate prin aderarea lor la Consiliul Europei şi, totodată, sprijină statele membre în îndeplinirea acestora”.

„Dacă un stat, în mod repetat, nu îşi onorează angajamentele, Comisia poate propune Adunării iniţierea sau redeschiderea unei proceduri de monitorizare a statului respectiv”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, senatorul PSD Titus Corlăţean a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, reprezentant al Comisiei pentru afaceri politice şi democraţie a APCE la Comisia Europeană împotriva Rasismului şi Intoleranţei (ECRI).

„ECRI este un organism prestigios al Consiliului Europei, alcătuit din experţi independenţi, având experienţă recunoscută în domeniul problematicii rasismului, xenofobiei, antisemitismului, intoleranţei şi discriminării. Această instituţie a Consiliului Europei monitorizează maniera în care fiecare stat membru respectă standardele relevante în acest domeniu şi propune măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei”, se arată într-un comunicat al Senatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.