Noul preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa este deputatul Bogdan Huţucă, el învingându-l în alegerile de joi pe consilierul local Mihaela Andrei, în timp ce fostul lider al organizaţiei care a ocupat această funcţie în ultimii 12 ani, Gheorghe Dragomir, nu a mai dorit să candideze şi va rămâne un simplu membru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 600 de persoane au venit, joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa acolo unde a avut loc Consiliul de Coordonare Judeţean al PNL în cadrul căruia urma să fie ales noul preşedinte al organizaţiei, dar şi structura de conducere, la eveniment fiind prezenţi prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu şi secretarul general al PNL Cristian Buşoi.

Gheorghe Dragomir a ţinut ultimul său discurs în calitate de preşedinte al partidului, în care a rememorat rezultatele notabile obţinute de organizaţie din 2005 încoace, de când ocupă această funcţie şi le-a mulţumit tuturor colaboratorilor săi din această perioadă. Atât Cristian Buşoi, cât şi Teodor Atanasiu, au apreciat în discursurile lor acvitiatea lui Gheorghe Dragomir în calitate de lider al PNL Constanţa, cât şi de parlamentar, acesta având trei mandate de deputat, din 2004 – 2016, Atanasiu precizând că în România nu e la modă să predai ştafeta, ci că aceasta este luată de alţii.

Pentru funcţia de preşedinte al PNL Constanţa au existat două candidaturi, cea a consilierului local Mihaela Andrei şi cea a deputatului Bogdan Huţucă.

Mihaela Andrei a spus, în discursul său, că a decis să candideze pentru că nu i se pare corect ca ştafeta să fie atribuită, dar şi pentru că fuziunea dintre PNL şi PDL nu a fost una prin contopire, ci prin absorbţie, vechii liberali încercând să supună vechii PDL-işti.

“Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PNL pentru că nu mi s-a părut corect ca această ştafetă să fie predată, să fie atribuită. Candidez pentru că în filiala Constanţa nu am simţit şi nu am văzut o fuziune prin contopire, scopul acestei fuziuni acesta a fost, şi mai mult, am văzut o fuziune prin absorbţie, am văzut o fuziune prin supunere, în care vechii membri ai PNL au încercat să supună vechii membri ai PDL. Nu aşa a fost gândită această fuziune, nu acesta a fost scopul acestei fuziuni, scopul a fost, este şi va rămâne o dreaptă puternică”, a spus Mihaela Andrei.

Ea a precizat că e nevoie de un suflu nou la conducerea partidului. “În 12 ani nu am câştigat niciodată Primăria, nu am câştigat niciodată Consiliul Judeţean, mai vrem aşa, vrem să continuăm la fel sau vrem un suflu nou, o vizuine nouă şi un alt mod de a face politică ?  Consider că vremea celor care ajung să conducă partide prin combinaţii, prin supunere şi manipulări a încetat”, a mai spus Mihaela Andrei.

La rândul său, Bogdan Huţucă a declarat celor prezenţi că în ultimii 15 ani, a ocupat poziţii de manager, coordonând departamente, comunicând cu oamenii.

“Până să devin deputat, în ultimii 15 ani, dacă mă întreba cineva cu ce mă ocup eram foarte evaziv, spuneam sunt economist, lucrez în finanţe. Era destul de greu de explicat ce făceam eu efectiv. În realitate, în ultimii 15 ani am fost manager. Nu am făcut altceva decât să organizez şi să coordonez departamente, nu am făcut altceva decât să fac planuri de activitate, prioritizare de acţiuni, valorificare de resurse şi cel mai important, nu am făcut altceva decât să comunic cu oameni pentru a găsi soluţii. Privit din avion s-ar spune că am abilităţi de lider, dar nu este chiar aşa. Nu poţi compara o organizaţie instituţionalizată, o organizaţie cu structuri ierarhice bine stabilite,  cu resurse alocate, cu proceduri, cu o organizaţie de partid”, a spus Huţucă.

S-a trecut apoi la votul pentru alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene. După ce au votat toţi oamenii în sală şi după ce au fost numărate voturile, rezultatul a fost următorul: Bogdan Huţucă a primit 580 de voturi, Mihaela Andrei - 41 de voturi, iar opt voturi au fost anulate, deputatul devenind astfel noul preşedinte al organizaţiei judeţene.

La ora transmiterii acestei ştiri, procesul de vot pentru alegerea celorlate funcţii de conducere este în plină desfăşurare.

Bogdan Huţucă are 50 de ani, a lucrat în domeniul finanţelor, ocupând o perioadă funcţia de Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa. În anul 2012, a fost pentru câteva luni prefect al judeţului Constanţa. Din 2016, Huţucă a devenit deputat în Parlamentul României.

Noul preşedinte liberal este membru PNL din 1992, iar între 1996 - 2003 a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Eforie. Bogdan Huţucă este căsătorit şi are doi copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.