Camera Deputaţilor a aprobat, luni, modificarea Regulamentului forului legislativ, astfel încât, până la constituirea structurilor de conducere ale Camerei, lucrările de plen să fie conduse de deputatul cu cel mai mare număr de mandate parlamentare exercitate şi nu de cel mai în vârstă, cum este acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Până la alegerea Biroului permanent, lucrările Camerei Deputaţilor sunt conduse de deputatul cu cel mai mare număr de mandate parlamentare exercitate, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri 4 deputaţi, în calitate de secretari”, conform documentului adoptat, luni, de către deputaţi.

Conform sursei citate, „imposibilitatea exercitării atribuţiilor de către preşedintele de vârstă sau de către unul sau mai mulţi secretari atrage de drept înlocuirea acestora cu deputatul cu cel mai mare număr de mandate parlamentare exercitate sau, după caz, cu cei mai tineri deputaţi din rândul celor prezenţi”.

În momentul de faţă, regulamentul prevede că lucările Camerei Deputaţilor sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de preşedinte de vârstă, asistat de cei mai tineri patru deputaţi, în calitate de secretari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.