Camera Deputaţilor a dezbătut, luni, moţiunea simplă prin care liberalii îi cer demisia lui Dănuţ Andruşcă din funcţia de ministru al Economiei, în condiţiile în care creşterea economiei româneşti este ameninţată de inflaţie, dar Andruşcă a atras atenţia că printre atribuţiile sale nu se numără controlul inflaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea, care va fi votată miercuri, în plen, se numeşte „Dănuţ Andruşcă sau cum să destabilizezi deliberat economia României. Incompetenţa falimentează România”.

Deputatul PNL Gavrilă Ghilea a citit textul moţiunii simple înainte de începerea dezbaterilor.

"Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dumneavoastră nu v-am observat, în afara gafelor, bâlbelor sau umorului involuntar care v-au însoţit puţinele ieşiri publice. Sunteţi un ministru care dă fiori şi când tace şi când lipseşte. Activitatea din industrie s-a apropiat de zero în august, cel mai slab nivel din februarie, creşterea economică se topeşte în inflaţie şi aşteptările managerilor pentru următoarele şase luni rămân pesimiste", spun liberalii în textul moţiunii.

Ministrul a atras atenţia că printre atribuţiile sale nu se numără controlul inflaţiei.

”În calitate de ministru al Economiei, controlul inflaţiei nu intră în atribuţiile mele. Acest lucru ar fi trebuit să fie cunoscut de către iniţiatori, desi văd că nu mai puţin de două pagini sunt dedicate acestui subiect”, a spus ministrul, la începutul dezbaterilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.