Deputatul USR Monica Berescu le cere şefilor administraţiei ieşene să găsească soluţii urgente pentru a rezolva problema aglomeraţiei pe drumul spre aeroport, precizând că traficul va creşte în lunile de vară, iar pasagerilor le va fi imposibil să ajungă la timp în aerogara ieşeană. Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, afirmă că drumul de acces dinspre comuna Aroneanu se află în etapa de proiectare, dar în paralel “se fac demersuri“ la nivelul Primăriei Iaşi pentru un drum nou între cartierul Tătăraşi şi aeroport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Monica Berescu a scris, miercuri, pe Facebook că drumul spre Aeroportul Iaşi a fost blocat în repetate rânduri în ultima perioadă, după ce traficul de pasageri a crescut, ea susţinând că edilul Mihai Chirica “doarme în papuci“ şi nu urgentează construirea unui nou drum de acces dinspre municipiu către aeroportul ieşean.
 
“Acum câteva săptămâni drumul spre aeroportul din Iaşi a fost complet blocat din cauza traficului rutier şi a lipsei locurilor de parcare. Însă, în tot acest timp, Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi pasează responsabilitatea de la o instituţie la alta. Iaşul este condus de oameni plătiţi degeaba, fără viziune şi fără competenţe, aşa cum sunt Mihai Chirica şi Costel Alexe. Domnilor, poate nu realizaţi, dar urmează sezonul concediilor şi cel mai probabil, pasagerii vor fi nevoiţi să meargă pe jos la aeroport, atunci când se blochează drumul“, a susţinut deputatul USR Monica Berescu.
 
Ea a afirmat că printre soluţii se numără utilizarea parcărilor din zona Ciric, situate la aproximativ doi kilometri de aeroport, iar pentru transfer să fie utilizate autobuze, iar pe de altă parte să fie suplimentat numărul de autobuze care asigură legătura dintre centrul municipiului şi aeroport.
 
Tot miercuri, directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră a scris, pe Facebook, că s-a trecut la programul de vară al zborurilor, iar creşterea traficului de pasageri este inevitabilă.
 
“Am avut şi câte 1.500 de pasageri într-un interval orar foarte strâns, în condiţiile în care capacitatea maximă de procesare în terminalul T3 este de 320 pasageri/ora de vârf. Traficul va fi intens, vor fi zile şi cu câte 50 de zboruri, ceea ce va presupune un efort uriaş. Vom aborda o nouă serie de măsuri pentru optimizarea fluxurilor de pasageri şi fluidizarea circulaţiei auto, având sprijinul instituţiilor abilitate cu care recent am purtat discuţii. Trebuie să ne adaptăm la traficul în continuă creştere până la finalizarea noului terminal“, a declarat directorul aeroportului ieşean, Romeo Vatră.
 
El a precizat că drumul de acces spre aeroport dinspre comuna Aroneanu se află în etapa de proiectare şi va fi realizat de Consiliul Judeţean, dar în paralel “se fac demersuri“ la nivel de Primăria Iaşi pentru un drum nou între cartierul Tătăraşi şi aeroport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.