Deputatul PSD Andrei Pop l-a acuzat pe ministrul Agriculturii Adrian Oros că i-a minţit pe fermieri şi că aceştia nu vor primi despăgubirile promise pentru secetă. Social-democratul a precizat că în proiectul de rectificare, în bugetul Ministerului Agriculturii nu sunt prevăzute sumele pentru aceste despăgubiri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ministrul PNL al Agriculturii, Adrian Oros, i-a minţit pe fermieri. Aceştia nu vor primi despăgubirile promise pentru secetă. Ministrul Agriculturii a dat asigurări vinerea trecută că despăgubirile pentru fermierii care au culturi afectate de secetă vor fi virate imediat după rectificarea bugetară. Însă, surpriză!
În documentele publicate de Ministerul Finanţelor, ca fundamentare pentru rectificarea bugetară programată să fie aprobată astăzi de către Guvern, banii necesari despăgubirii fermierilor afectaţi de secetă nu se regăsesc în suma alocată Ministerului Agriculturii”, a scris Andrei Pop vineri pe Facebook.
 
Social-democratul a adăugat că suma de 1,2 miliarde lei pentru aceste despăgubiri nu există în rectificarea bugetară.
 
„Deşi suma ce revine MADR la rectificare este uriaşă, aproape 3 miliarde de lei, aceşti bani nu sunt pentru despăgubiri şi măsuri de sprijin pentru suprafeţele afectate de secetă. Doar în Ialomiţa sunt 103.000 hectare afectate de secetă! Despăgubirile totale pentru fermieri, în cuantum de 1,2 miliarde de lei, pur şi simplu nu există! Minciunile PNL continuă să facă rău. Sper, ca pe ultima sută de metri, în şedinţa de Guvern, aceşti bani să fie totuşi alocaţi fermierilor. Fermierii ialomiţeni şi toată ţara aşteaptă ca promisiunile să fie respectate”, a conchis Andrei Pop.
 
Pe 18 iulie, premierul Ludovic Orban anunţă că la rectificarea bugetară vor fi prevăzute sumele necesare despăgubirii fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă în acest an, însă spune că sumele vor fi distribuite agricultorilor după ce autorităţile române vor primi aprobarea Comisiei Europene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.