Delegaţia Congresului SUA condusă de Stephen Lynch a fost primită, luni, de premierul Nicolae Ciucă, oficialii discutând despre situaţia de securitate actuală şi gestionarea valurilor de refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit astăzi, la Palatul Victoria, vizita unei delegaţii a Congresului SUA, condusă de către Stephen Lynch, preşedinte al Subcomisiei parlamentare pentru Securitate Naţională, din Camera Reprezentanţilor. Discuţiile au vizat situaţia de securitate curentă, determinată de agresiunea militară rusă în Ucraina şi de gestionarea valurilor de refugiaţi", a transmis, luni, Guvernul.
 
Premierul Nicolae Ciucă a făcut o prezentare extinsă a modului în care România percepe situaţia de securitate curentă, inclusiv acţiunile militare ruse şi scopurile sale. El a insistat pe dovada de unitate a aliaţilor, care prin prezenţa militară pe teren, aici, în România, oferă certitudinea angajamentelor de securitate colectivă din cadrul NATO precum şi a valorii parteneriatului strategic cu SUA. Cu acest prilej, a fost subliniată şi importanţa dezvoltării de noi investiţii americane în România.
 
În cadrul dialogului, a fost evidenţiată solidaritatea manifestată de români, societatea civilă şi instituţiile statului în gestionarea fluxurilor de refugiaţi. 
 
Lynch a mulţumit pentru activităţile României şi pentru leadershipul pe care îl oferă atât în sprijinirea refugiaţilor cât şi a ucrainenilor rămaşi să lupte pentru apărarea ţării lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.