Liderul PSD Marcel Ciolacu va propune Parlamentului săptămâna viitoare o iniţiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achiziţiile publice, anunţă PSD într-un comunicat de Ziua Pîmântului, în care transmite şi că peste 10.000 de membri PSD s-au implicat într-o acţiune de anvergură în urma căreia au fost strânse sute de tone de gunoaie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puţin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

PSD a fost şi rămâne un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător şi asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile şi mai puţin poluante, mai arată sursa citată.

Liderul PSD a anunţat că săptămâna viitoare va propune Parlamentului o nouă iniţiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achiziţiile publice. Astfel, în orice licitaţie publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuţie cât mai scurt.

Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele româneşti, PSD înţelege să susţină protejarea mediului.

„Credem că o Românie mai curată şi mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci şi mai multă civilizaţie şi bunăstare”, conchide sursa menţionată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.