Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a anunţat, joi, după şedinţa Delegaţiei Permanente, că Daniel Constantin, Mircea Banias şi Eugen Durbacă au fost excluşi din partid, deşi cu doi dintre ei s-a încercat o mediere timp de o săptămână, însă fără vreun rezultat şi a precizat că votul a fost unul covârşitor pentru excluderea celor trei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-au votat trei excluderi din partid, în persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias şi domnului Eugen Durbacă. Nu au fost făcute şi alte propuneri de excluderi. Aceste nume le ştiţi deja de o săptămână. A fost o săptămână în care s-a încercat o mediere cu doi dintre cei aflaţi aici pe listă, care au depus anumite acţiuni împotriva partidului în justiţie, dar din păcate nu s-a putut ajunge la niciun rezultat şi atunci am fost nevoiţi să luăm această decizie astăzi”, a declarat vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea.

”Un vor covârşitor, din 96 de prezenţi au fost 92 de voturi pentru Daniel Constantin şi câte 91 pentru ceilalţi”, a adăugat Gerea.

Trei foruri de conducere ale ALDE - Biroul Politic Executiv, Biroul Politic Central şi Delegaţia Permanentă - s-au reunit joi în şedinţe succesive pentru a decide excluderea fostului co-preşedinte al formaţiunii Daniel Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joia trecută să propună Delegaţiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Călin Popescu Tăriceanu avertizându-i pe cei care au semnat contestaţiile în instanţă să şi le retragă, altfel vor fi şi ei excluşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.