Vicepremierul Daniel Constantin a declarat, luni, că cineva trebuie să îşi asume răspunderea în Guvern, acest lucru fiind solicitat, şi crede că se va şi întâmpla, precizând că trebuie privit înainte acum, ca Executivul să arate că a auzit toate vocile şi opiniile, inclusiv cele din stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă nu trebuie ca cineva să îşi asume răspunderea pentru situaţia provocată de OUG 13, Daniel Constantin a spus: ”Cred că acest lucru s-a cerut şi cred că acest lucru se va întâmpla".

El nu a dorit însă să precizeze dacă este vorba despre Florin Iordache, ministrul Justiţiei. "Acolo este o discuţie pe care o are premierul cu ministrul Justiţiei şi cred că dânşii trebuie să comenteze pe marginea acestui lucru", a spus el.

În privinţa unei viitoare legi privind abuzul în serviciu, care să transpună prevederile din OUG 13, vicepremierul a spus că "toate vocile trebuie să fie auzite".

"Toţi cei care au un punct de vedere, indiferent că şi-l exprimă în Parlament, în Guvern, în stradă, trebuie să-şi exprime punctul de vedere şi trebuie să ţinem cont de toate punctele de vedere, în măsura în care ele converg şi se pot aplica din punct de vedere al tehnicii legislative", a afirmat liderul ALDE.

Daniel Constantin a adăugat că nu mai trebuie privit în urmă, ci înainte, spre o amplă dezbatere pe tema Codurilor penale.

"Vreau ca oamenii, cei care vorbesc astăzi, să perceapă foarte bine mesajul nostru: am înţeles, toate vocile vor fi ascultate şi proiectele care voi ieşi vor fi aprobate de Parlament după o largă procedură de consultare publică", a afirmat Daniel Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.