Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a scris vineri, pe Facebook, că a luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei cu privire la organizarea Congresului în perioada 21-22 aprilie, dar a atacat-o cu recurs, în condiţiile în care evenimentul convocat de Călin Popescu Tăriceanu este unul „abuziv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Congresul convocat de Călin Popescu Tăriceanu este, aşa cum am mai spus, unul abuziv. Am luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei şi am contestat-o cu recurs. În continuare există un proces pe rolul instanţei, un proces pe fond, care trebuie judecat şi care va spune în final dacă comportamentul lui Tăriceanu şi deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive, aşa cum am susţinut şi susţin în continuare”, a precizat Daniel Constantin.

El a ţinut să sublinieze faptul că „fuziunea care a dus la formarea ALDE a fost un eşec din cauza lui Tăriceanu, care a pus pe primul loc interesul său şi al apropiaţilor săi, în defavoarea unei construcţii politice serioase”.

În încheiere, Daniel Constantin a spus că va merge mai departe cu procesul pentru anularea fuziunii dintre PC şi PLR.

ALDE a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Daniel Constantin cu privire la suspendarea Congresului Alianţei Liberalilor  şi Democraţilor, motiv pentru care evenimentul se va desfăşura conform programului stabilit de către Delegaţia Permanentă, şi anume în zilele de 21-22 aprilie.

„Tribunalul Bucureşti a decis joi, 13 aprilie 2017, să respingă contestaţia pe care Daniel Constantin şi cei câţiva apropiaţi ai acestuia au depus-o pentru suspendarea Congresului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). În consecinţă, Congresul ALDE se va desfăşura, conform programului stabilit de către Delegaţia Permanentă Naţională, între 21 - 22 aprilie”, se arată în comunicatul citat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.