Premierul Viorica Dăncilă a venit, sâmbătă seara, cu unele precizări pe Facebook, spunând că este vorba despre analiza oportunităţii unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică şi susţinând că aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deşi am rugat clasa politică să nu încerce să confişte această tragedie şi să o transforme în subiect de atac, acest apel la respect, maturitate şi compasiune nu a fost onorat. Stimaţi oameni politici, vorbim de analiza oportunităţii unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeţi necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetăţenilor români?”, a scris Dăncilă pe Facebook.

„Pe lângă referendum, vom acţiona şi în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficienţelor legislative pe care grupul de lucru interinstituţional le va identifica”, mai susţine premierul.

Ea menţionează că a spus de nenumărate ori că vreu consens şi dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru.

„Vă rog pe toţi cei abilitaţi, indiferent de culoarea sau apartenenţa dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică şi este strict datoria noastră să găsim soluţii”, mai afirmă Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă. Potrivit Constituţiei şi legii, referendumul naţional poate fi convocat doar de preşedinte. Dăncilă a mai anunţat constituirea unui grup de lucru interinstituţional sub conducerea lui Raed Arafat, pentru un plan de măsuri pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii de urgenţă. Premierul a anunţat şi demiterea prefectului judeţului Olt. Şefa Guvernului nu a răspuns întrebărilor presei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.