Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că, încă din primele trei zile la Palatul Victoria, Guvernul Orban, ”echipa de majorete a lui Klaus Iohannis”, a început cu tăieri de salarii, scumpirea medicamentelor, concedieri în masă şi noi taxe, confirmând ceea ce PSD a anunţat de mult. ”Partidul Social Democrat va fi cea mai dură, cea mai agresivă şi cea mai bună opoziţie pe care au văzut-o vreodată aceşti amatori”, a transmis Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă din primele 3 zile ale acestei guvernări vedem cum se confirmă, din păcate, toate avertismentele PSD. Guvernul lui Iohannis nici nu s-a instalat bine la Palatul Victoria şi anunţă deja tăieri de salarii în Sănătate, scumpirea medicamentelor, închiderea magazinelor cu mâncare românească ieftină, sistarea căldurii şi a apei calde în prag de iarnă, concedieri în masă şi noi taxe. Acesta este, dragi români, noul Guvern al României, echipa de majorete a lui Klaus Iohannis, oameni puşi acolo ca să răspundă la comenzi şi să îi mai asigure un mandat. Aceşti oameni s-au trezit peste noapte miniştri şi, în afară de tăieri, desfiinţări şi concedieri, nu ştiu să facă nimic”, a transmis, joi seară,Viorica Dncilă, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele PSd a vorbit despre faptul că noul ministru al Economiei vrea eliminarea imediată a subvenţiilor pentru gaz şi electricitate.

”Eliminarea subvenţiilor acum, în pragul iernii, va fi catastrofală pentru mulţi români. Ne spun că acestea vor fi dirijate “către familiile vulnerabile”, dar nu s-a prezentat niciun criteriu pentru această definiţie.”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a făcut referire şi la declaraţiile noului ministru al Sănătăţii care ”îi ameninţă pe angajaţii din sistemul medical cu tăierea salariilor, iar pe pacienţi cu tăierea programelor din sănătate”.

”Medicii şi cadrele medicale primesc astfel un semnal brutal că e cazul să-şi caute alte locuri de muncă, iar pacienţii stau cu frica lipsei tratamentului de care au nevoie”, a mai afirmat liderul PSD.

Dăncilă susţine că noul ministru al Agriculturii nu vrea magazine cu produse româneşti şi anunţă desfiinţarea Casei de Comerţ Unirea, creată în perioada guvernării PSD.

”Noii guvernanţi nu ţin nici cu statul român, nici cu satul românesc. Acest guvern blochează producătorii autohtoni, ca România să crească importurile şi marile lanţuri comerciale să domine piaţa. 4. Premierul Orban anunţă astăzi reintroducerea taxei auto pentru prima înmatriculare, ca să mai ia nişte bani şi de la proprietarii de autovehicule”, a mai afirmat Viorica Dăncilă, în declaraţia de presă.

Liderul PSd a făcut referire şi la declaraţiile noului ministru al Educaţiei.

”Noul ministru al Educaţiei anunţă desfiinţarea Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, prin OUG adoptată în prima şedinţă de guvern. Se blochează astfel derularea unui proiect de peste 40 de milioane de euro din fonduri europene, destinat formării a peste 55.000 de cadre didactice pe parcursul mai multor ani. Ludovic Orban a început deja valul de concedieri din sistemul bugetar. Exemplul lui e urmat şi de alţi miniştri (la Finanţe, Dezvoltare şi Interne), care au anunţat demiteri. Aceste lucruri se fac pur şi simplu, fără nicio evaluare. Pentru acest Guvern, angajaţii la stat sunt un fel de paria. Noul ministru al Finanţelor vine şi minte o ţară întreagă că nu sunt bani la buget. Această minciună e servită, evident, ca pretext pentru concedierea bugetarilor - care, în opinia lui, oricum sunt „praf” - şi prin tăieri de salarii în administraţia publică, sănătate, educaţie şi alte domenii”, a mai declarat Dăncilă.

Aceasta a făcut referire şi la faptul că noul ministru al Transporturilor nu ştie nici măcar cât costă o călătorie cu metroul în România şi nici nu consideră probabil important acest lucru.

”Noul ministru de Interne aduce la vârful MAI probleme serioase de integritate, cu sute de mii de euro nejustificaţi pe numele unor rude. Adevărul este că acest Guvern este un pericol pentru România şi trebuie oprit la vot! Nu trebuie să lăsăm toată puterea asupra acestei ţări în mâna unui singur om! Dacă au făcut atâtea în doar 3 zile, imaginaţi-vă ce îi aşteaptă pe români! Partidul Social Democrat va fi cea mai dură, cea mai agresivă şi cea mai bună opoziţie pe care au văzut-o vreodată aceşti amatori. Pentru că am fost şi rămânem singurul partid care şi-a asumat creşterea veniturilor şi creşterea nivelului de trai al oamenilor! O să luptăm cu ei până când vor dispărea de la guvernare şi vor rămâne din nou în memoria colectivă drept cel mai crud şi mai incompetent guvern, aşa cum a rămas Guvernul Boc până astăzi”, a mai afirmat preşedintele PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.