Premierul Viorica Dăncilă spune că nu a fost invitat la ceremonia de la Palatul Cotroceni de semnare a Acordului Politic Naţional, afirmând că, probabil, a fost luat în considerare declaraţia făcută despre acest pact. "Am spus că un pact presupune un consens din partea tuturor forţelor politice, este un proiect care poate fi amendat de către partidele politice (...) atâta timp cât amendamentele noastre nu se regăsesc în pact, nu avem de ce participa la semnarea acestui pact", adaugă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată dacă a fost invitată la ceremonia de la Palatul Cotroceni de semnare a Acodrului Politic Naţional şi dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, Dăncilă a spus că nu a fost invitată.
 
"Nu am fost invitată. Probabil s-a luat în calcul şi declaraţia pe care am făcut-o în legătură cu acest pact. Am spus că un pact presupune un consens din partea tuturor forţelor politice, este un proiect care poate fi amendat de către partidele politice, noi am spus că vrem să depunem anumite amendamente şi, atâta timp cât amendamentele noastre nu se regăsesc în pact, nu avem de ce participa la semnarea acestui pact", a afirmat Dăncilă.
 
Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, joi, ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Vor participa liderii partidelor care au acceptat propunerile şefului statului, respectiv Ludovic Orban, Dan Barna, Victor Ponta şi Eugen Tomac.
 
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că pactul propus partidelor de preşedintele Iohannis reprezintă o deturnare a sensului referendumului, este o şmecherie, o capcană, prin care Klaus Iohannis vrea să îşi asigure realegerea în funcţia de preşedinte.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a declarat că PSD nu cade în capcana preşedintelui Klaus Iohannis. De asemenea, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că vrea să pună rezultatele referendumului intr-un document care sa fie negociat de partide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.