Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, într-un interviu difuzat de Antena 3, că nu s-a simţit confortabil auzind discuţiile despre România care au avut loc miercuri în Parlamentul European, şi întrebată fiind dacă a avut senzaţia că politiceni români „îşi spală rufele în public”, Dăncilă a spus că „da, cu aceiaşi oameni, dar din păcate s-au mai adăugat şi alţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „În calitate de prim-ministru nu a fost pentru mine confortabil să aud toate aceste aprecieri la nivelul României, mi-am dat seama că multe dintre ele sunt în urma unor informaţii false, dar ceea ce mi-a displăcut în totalitate a fost comportamentul nedemn al unor colegi români, au fost acuzaţiile pe carele poţi face la nivel intern, dar nu le poţi exporta în afara graniţelor ţării" a afirmat Viorica Dăncilă în interviul acordat la Strasbourg postului Antena 3.

Întrebată dacă a simţit că românii îşi „spală rufele în public”, şefa Executivului de la Bucureşti a spus: „Da, din păcate da, cu aceiaşi oameni de multe ori, dar din păcate s-au mai adăugat şi alţii, dar nu am dreptul să-i judec eu, îi vor judeca românii”.

Referindu-se la preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va prelua la 1 ianuarie 2019, prim-ministrul a spus că aceasta „este foarte importantă pentru România, acest lucru ne poate ridica foarte mult sau poate să ne coboare dacă noi gândim doar din punct de vedere personal”.

Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze că adoptarea în Paramentul European a unei rezoluţii în ceea ce priveşte România nu echivalează cu activarea articolului 7 din Tratatul UE.

"Mulţi încearcă să vadă această rezoluţie ca pe o sancţiune. De multe ori, am văzut şi în România că se fac conexiuni între această rezoluţie şi articolul 7. Aş vrea să îi asigur pe români că nu trebuie să facă niciun paralelism între cele două. Este  rezoluţie din motive politice, acest lucru este clar. Luăm în calcul toate rezultatele dialogului pe care l-am avut, dar să nu facem acest paralelism între această rezoluţie şi articolul 7” a mai spus prim-ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.