Premierul Viorica Dăncilă a adresat, marţi seară, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care face apel la ” responsabilitate şi umanitate” şi cere numirea unui ministru interimar la la Ministerul Afacerilor Interne. ”Din încălcarea Constituţiei prin refuzarea numirii miniştrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români”, a scris Dăncilă, afirmând că, prin numirea unor miniştri, preşedintele nu-i face ei o favoare, ci îşi face datoria constituţională. ”Aţi ales să fiţi candidatul PNL înainte de a fi şeful statului”, i-a mai transmis Dăncilă lui Iohannis, reclamând, încă o dată, blocarea activităţii Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, marţi seară, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care face referire la lipsa miniştrilor, în special la Ministerul Afacerilor Interne.

Prezentăm integral textul scrisorii:

”Domnule preşedinte, fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate şi umanitate. Din toate blocajele pe care le-aţi indus Guvernului României în ultima perioadă nu a rezultat nimic bun pentru oameni. Din încălcarea Constituţiei prin refuzarea numirii miniştrilor nu va rezulta niciodată nimic bun pentru români.

Fac către dumneavoastră, domnule preşedinte, un apel ferm pentru numirea unui ministru interimar la Ministerul Afacerilor Interne, ca să putem continua reformele începute şi lupta împotriva criminalităţii, ca să putem combate acest flagel, ca parte a datoriei noastre faţă de ţară. Ministerul de Interne este fără un titular tocmai acum, când oamenii ne cer cu disperare să facem ceva concret pentru siguranţa copiilor acestei ţări. Sunt mamă şi nu am cum să rămân indiferentă în faţa acestui apel.

Vă voi transmite în zilele următoare o serie de propuneri pentru această funcţie. Vă rog să le analizaţi şi să îmi comunicaţi un răspuns. Vă rog să înţelegeţi că nu îmi faceţi mie o favoare, ci vă faceţi datoria constituţională.

Noi, cei din Guvernul României, am înţeles că e imperativ să schimbăm lucruri. Am înţeles că trebuie să reformăm sistemul, să eliminăm neajunsurile provocate de nepăsarea şi neputinţa ultimelor guvernări. Şi am început acest proces - unul de reevaluare şi îmbunătăţire a procedurilor şi legislaţiei, de optimizare a serviciului 112 şi a modului de acţiune a autorităţilor în astfel de cazuri, precum şi înăsprirea pedepselor.

Însă dumneavoastră, domnule preşedinte, aţi ales să fiţi candidatul PNL înainte de a fi şeful statului. Este de nepermis ca ambiţia dumneavoastră pentru un nou mandat să blocheze activitatea Executivului. Iar atunci când aceste blocaje apar în domenii precum siguranţa cetăţeanului, vedem întâmplându-se adevărate tragedii.

Fac către dumneavoastră un apel pentru asumarea responsabilităţilor funcţiei de şef al statului şi un apel la umanitate. Nu uitaţi să fiţi om înainte de toate, domnule preşedinte! Nu cultivaţi între români sentimentul de frică pentru siguranţa lor şi a celor dragi! Nu permiteţi ca oamenii să îşi piardă încrederea în autorităţi şi în instituţiile statului! Nu ignoraţi aceste drame şi nu uitaţi de poporul român!

Aştept, cu preocupare, un răspuns din partea dumneavoastră”.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis sunt, în această perioadă, în Statele Unite ale Americii.

Porivit programului, luni, Dăncilă s-a întâlnit cu cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, dar şi cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel şi cu conducerea Băncii Mondiale.

Marţi, Viorica Dăncilă a avut programată o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.