Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ordonanţele de urgenţă care vor fi adoptate în urma Cazului Caracal vor ajunge în Guvern săptămâna următoare, ultima din august. "(...) nu săptămâna aceasta, săptămâna următoare voi veni cu o serie de ordonanţe. Am spus că voi duce un adevărat război împotriva criminalităţii şi voi face acest lucru", a afirmat Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am spus că voi veni cu o ordonanţă de urgenţă în ultima săptămână a acestei luni, ordonanţă de urgenţă care să reglementeze anumite, să spun, anumite lucruri care au condus la o întârziere sau poate o funcţionare nu tocmai bună a unor intervenţii, mă refer la 112. Avem ordonanţele de urgenţă pregătite, vrem măsuri şi din partea MAI, dar şi măsuri din partea MJ. Voi veni cu toate aceste lucruri, le vom adopta în cadrul şedinţei de Guvern, urmând ca Parlamentul să ia act de acest lucru", a afirmat Viorica Dăncilă duminică seară, la Antena 3.

Ea a spus că sunt oameni care nu şi-au făcut datoria, care nu au reacţionat aşa cum ar fi trebuit.

"Am spus că nu mai intervin în justiţie şi că nu vreau să dau prin ordonanţă de urgenţă anumite acte normative care ţin de justiţie, dar eu cred că este necesar, cred că este o obligaţie morală ca să dau această ordonanţă de urgenţă în care să avem închisoare pe viaţă pentru crime, să înăsprim pedepsele pentru violatori şi pedofici. Cred că este necesar acest lucru, trebuie să avem legi foarte stricte, legi care trebuie respectate", a adugat premierul.

Întrebată când ar urma să fie adoptată ordonanţa, Dăncilă a spus: "În ultima săptămână... nu săptămâna aceasta, săptămâna următoare voi veni cu o serie de ordonanţe. Am spus că voi duce un adevărat război împotriva criminalităţii şi voi face acest lucru".

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.