Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, spune că nu mai este de acceptat ca un membru să se poziţioneze împotriva partidului şi să îl atace, precizând că toate nemulţumirile trebuie spuse în interiorul PSD, iar dacă acest lucru nu se întâmplă trebuie dată dovadă de fermitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dăncilă a declarat duminică seara la Antena 3 că este convinsă că sunt persoane care s-au supărat în urma votului de la congresul din 29 iunie, dar are speranţa că acestea vor da dovadă de discernământ şi vor fi unite în jurul partidului. 
 
“Sunt convinsă că şi sunt şi persoane care s-au supărat, dar eu cred că înseamnă că nu sunt buni de lideri. Dacă ne supărăm, ne luăm jucăriile şi plecăm sau imediat a doua zi atacăm conducerea aleasă, înseamnă că atunci ne gândim doar la noi, nu ne gândim la ce se va întâmpla cu partidul. Speranţa mea este că toţi vor avea discernământ şi vor arăta că cred în acest partid şi că ţin la acest partid şi se vor uni nu cu Viorica Dăncilă, nu cu Mihai Fifor, nu cu Eugen Teodorovici, vor fi uniţi în jurul acestui partid pentru a obţine rezultatele pe care ni le dorim cu toţii”, a afirmat liderul PSD. 
 
Dăncilă crede că pentru persoanele care se poziţionează împotriva partidului trebuie dată dovadă de fermitate. 
 
“Cred că dacă toţi dau dovadă de ataşament faţă de acest partid vom reuşi, dacă vor în continuare să ţină doar la propria persoană şi să se poziţioneze împotriva partidului prin lucruri care ar face rău acestui partid în această situaţie trebuie să dăm dovadă de fermitate. Nu putem să ne mai jucăm şi nu cred că este timpul să ne jucăm. Nu este să excludem din partid, nu sunt adepta ca cineva care îşi spune propria opinie să fie exclus din partid. Într-un partid, ca şi într-o ţară, trebuie să existe democraţie, dar aceste lucruri trebuie să le spui în interiorul partidului. Am puterea şi vreau să ascult fiecare coleg, fiecare colegă, este necesar dialogul că poate ceea ce reproşează un coleg sau o colegă, este un lucru real pe care noi nu l-am sesizat, dar trebuie să-i ascultăm pe toţi şi să luăm lucrurile bune. Dar să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să mai ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptată în Partidul Social Democrat”, a mai afirmat Dăncilă. 
 
Preşedintele PSD a reamintit că se va face un sondaj de opinie pentru a stabili candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, iar printre cei măsuraţi din punct de vedere sociologic se vor afla liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi un candidat din afara formaţiunii politice.
 
Dăncilă a spus că la alegerile prezidenţiale contează partidului, dar contează şi candidatul. 
 
“Este foarte greu dacă ai un procent legat de credibilitate foarte mic, de notorietate, să poţi să scoţi de acolo un rezultat foarte bun. Pentru că ştiţi foarte bine că la prezidenţiale contează şi partidul şi modul în care ne organizăm şi modul în care ne implicăm în campania electorală, mai ales că Partidul Social Democrat este un partid foarte bine organizat, dar contează şi persoana. Este exact ca şi la primar, contează şi cine îi va reprezenta. Poate din punctul meu de vedere contează în primul rând să vedem cum trebuie să fie profilul candidatului la prezidenţiale, să mai fie un om care în permanenţă să caute scandal, un om care să fie doar preşedintele unei părţi din cetăţenii acestei ţări sau un om cu echilibru, un om care să vrea consensul, o persoană care să fie un bun mediator, un om care efectiv să îi reprezinte pe toţi. Şi cred că de la profilul candidatului trebuie să mergem către persoană”, a explicat Viorica Dăncilă. 
 
Ea a mai afirmat că PSD se află într-o perioadă dificilă şi că trebuie să facă paşi mari pentru recâştigarea credibilităţii şi să nu mai meargă în vreo direcţie greşită. 
 
“Plecăm de la o perioadă dificilă şi toţi conştientizăm acest lucru. Un rezultat mic la europarlamentare, 22% este un rezultat mic, o situaţie în care preşedintele partidului a fost arestat... Pentru noi acum este foarte important fiecare pas. Trebuie să facem nu paşi mici pentru că timpul nu ne permite, trebuie să facem paşi mari, să fim foarte atenţi să nu greşim, să nu mergem nici un pic într-o direcţie greşită. Trebuie să ne recâştigăm credibilitatea, iar câştigarea are credibilităţii partidului trebuie să fie reflectată în rezultatul de la alegerile prezidenţiale”, a precizat preşedintele PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.