Premierul Viorica Dăncilă îi transmite preşedintelui Klaus Iohannis că a mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei şi afirmă că prin refuzul acestuia de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie,periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către Preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru”, scrie Dăncilă vineri pe Facebook, după ce ministrul Sănătăţii a anunţat amânarea examenului de rezidenţiat, pentru că la Ministerul Educaţieinu există un ministru care să semneze trei dintre ordinele necesare desfăşurării examenului.

Ea afirmă că preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi de servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical.

”Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”, afirmă Dăncilă.

Este cel de-al doilea astfel de mesaj, după ce CCR a făcut publică decizia prin care preşedintele trebuie să numească de îndată miniştrii interimari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.