Premierul Viorica Dăncilă spune că se poate lua în considerare ideea ca acuzaţiile aduse fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi să nu aibă fundament real, aceasta fiind "ipoteza cea mai bună pentru România". "(...) dar dacă din acuzaţiile care au apărut în spaţiul public, una dintre ele este reală? Atunci la nivel european nu se va discuta despre doamna Laura Codruţa Kovesi, discuţia va fi despre România. De aceea am avut reţinere în a o susţine pe doamna Laura Codruţa Kovesi", afirmă Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a spus, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Vaslui, că nu are nimic personal cu Laura Codruţa Kovesi, pe care nici nu o cunoaşte, şi că de obicei îşi arată solidaritatea cu alte femei, chiar din alte partide.

"Putem lua în considerare că toate aceste acuzaţii la adresa doamnei Codruţa Kovesi nu au un fundament real. Şi atunci ar fi ipoteza cea mai bună pentru România, dar dacă din cele care au apărut, din acuzaţiile care au apărut în spaţiul public, una dintre ele este reală? Atunci la nivel european nu se va discuta despre doamna Laura Codruţa Kovesi, discuţia va fi despre România. De aceea am avut reţinere în a o susţine pe doamna Laura Codruţa Kovesi", a afirmat Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă declara, duminică, la Ploieşti, că nu-şi va reconsidera poziţia, după ce Bulgaria a anunţat că va susţine candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european. ”Atâta timp cât cerem tuturor să-şi lămurească anumite aspecte legate de justiţie, această regulă trebuie respectată de orice cetăţean”, spunea Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.