Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni seară la Antena 3 că a spus la preluarea mandatului că vrea o bună cooperare interinstituţională între Parlament, Guvern şi Preşedinţie, dar a avut surpriza ca preşedintele Klaus Iohannis să îi ceară demisia, lucru pe care îl cataloghează ca fiind "un gest politic". Ea a mai spus că preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans i-au spus că este nevoie de „linişte” pentru a prelua Preşedinţia Consiliului UE şi că trebuie să coopereze cu preşedintele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încă de la preluarea mandatului am spus că vreau să avem o bună cooperare interinstituţională între Parlament, Guvern şi Preşedinţie. Am discutat despre acest lucru împreună cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu domnul preşedinte Klaus Iohannis. Din păcate, am avut surpriza să mi se ceară demisia de mai multe ori, lucru pe care eu îl cataloghez ca un gest politic, pentru că datele pe care le-am prezentat astăzi (luni – n.r.) arată că nu era un temei din punct de vedere economic ca să se ajungă la această decizie pe care a avut-o domnul preşedinte Iohannis”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a mai susţinut că preşedintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans i-au spus că este nevoie de „linişte” pentru a prelua Preşedinţia Consiliului UE şi că trebuie să coopereze cu preşedintele Klaus Iohannis.  

“Am fost la Bruxelles, am discutat despre stadiul pregătirilor, despre temele, provocările preluării Preşedinţiei Consiliului UE şi, într-adevăr, la întâlnirea pe care am avut-o cu preşedintele Juncker, dar şi cu prim-vicepreşedintele Timmermans, mi-au spus că trebuie să avem linişte, că este un proiect de ţară şi că trebuie să cooperez cu domnul preşedinte Iohannis. A spus că acest lucru îl va cere şi domnului preşedinte”, a spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat miercuri aproximativ 40 de minute pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program, anunţa Guvernul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.