Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, susţine că senatorul Paul Stănescu "a greşit în prima parte a declaraţiei" făcute privind învestirea Guvernului. "Eu nu cred că Paul Stănescu este de acord cu votarea unui guvern care vrea să desfiinţeze programele de dezvoltare locală", spune Dăncilă, menţionând că în a doua parte a declaraţiei Stănescu a afirmat că va respecta decizia partidului. "Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate în Comitetul Executiv Naţional, aceea de a nu merge la vot, vor fi excluşi automat din partid", subliniază Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Paul Stănescu a greşit în prima parte a declaraţiei, eu nu cred că Paul Stănescu este de acord cu votarea unui guvern care vrea să desfiinţeze programele de dezvoltare locală, cred că nu s-ar mai putea întoarce în judeţ să le spună primarilor că a girat un program care nu-i ajută pe primari, nu ajută autorităţile locale (...) Dacă domnul Paul Stănescu va participa la acest vot, înseamnă că va fi exclus din partid", a afirmat Dăncilă, luni seara, la România Tv.

Întrebată dacă îl dă afară din partid, ea a replicat: "Categoric, da".

"Dar am spus, în prima parte a declaraţiei a greşit, dacă citim declaraţia în totalitate veţi vedea că Paul Stănescu a spus că va respecta decizia partidului. Deci decizia partidului este să nu participe la vot. Prin ceea ce a greşit Paul Stănescu este că a venit cu o declaraţie care efectiv nu reprezintă poziţia PSD şi a creat confuzie. A greşit, şi-a recunoscut...", a mai spus Dăncilă.

Dăncilă a afirmat, răspunzând unei întrebări, că Stănescu este o voce singulară "pentru că niciun social-democrat nu poate gira un program de guvernare care aduce austeritate".

"Cei care vor merge în Parlament şi vor ieşi din deciziile luate în Comitetul Executiv Naţional, aceea de a nu merge la vot, vor fi excluşi automat din partid. Dacă îşi asumă, indiferent cum îi chemă, indiferent cine sunt, dacă îşi asumă acest lucru... nu se poate ca întreg partidul să sufere din cauza unor trădări. Am văzut ce s-a întâmplat la moţiune, am văzut că au fost oameni care au trădat", a mai spus Dăncilă.

Senatorul PSD Paul Stănescu spune că Guvernul Orban trebuie învestit, pentru că România are nevoie de un guvern funcţional. Stănescu afirmă că decizia este politică şi se va lua într-un for de conducere al PSD, precizând că el este om de partid şi va face exact ceea ce decide partidul la votul de învestitură.

Paul Stănescu a fost întrebat, luni, când ar trebui să se dea votul pentru învestirea Guvernului Orban şi a spus: ”E o decizie politică. Cred că împreună, în CEX, într-un for de conducere trebuie să luăm o decizie. Ceea ce e foarte important, pentru mine ca om politic, şi pentru mine ca cetăţean al acestei ţări, este că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun calendar pentru că vorba de ţara noastră, România, iar România trebuie să aibă un guvern stabil”.

Întrebat dacă el se va poziţiona altfel decât PSD la vot, Stănescu a precizat că este om de partid.

”Ce va face partidul voi face şi eu, fără discuţie”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.