Premierul Viorica Dăncilă susţine că moţiunea de cenzură nu va trece, iar Guvernul nu va cădea, bazându-se pe ”responsabilitatea parlamentarilor”. Dăncilă susţine că moţiunea este ”subţire”, iar cei care au depus-o nu au un program de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea. Eu cred în responsabilitatea parlamentarilor. Cred că mulţi dintre membrii Parlamenului, chiar şi dintre cei care au semnat această moţiune, mâine nu o vor vota””, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, Viorica Dăncilă.

Aceasta a explicat că moţiunea este ”subţire”, iar cei care au depus-o nu au un program de gvernare.

Dăncilă a spus că parlamentarii vor trebui să explice în teritoriu, primarilor, ce se întâmplă cu finanţările prin PNDL, să le spună pensionarilor de ce au votat împotriva partidului care le-a crescut pensiile, să le spună prietenilor şi rudelor de ce au votat împotriva PSD.

Dăncilă a afirmat, de asemenea, că parlamentarii PSD nu au ajuns în legislativ “pe persoană fizică”.

“Nimic nu va justifica faptul că ai votat pentru o politică de austeritate, pentru a aduce în loc nimic, pentru a duce ţara în instabilitate”, a adăugat premierul.

Viorica Dăncilă consideră că “în nicio ţară în care există democraţie, în niciun stat membru al Uniunii Europene” preşeedintele nu este cel care să vrea să dea jos Guvernul.â

“Nu este normal ca preşedintele României care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor, indiferent de culoarea politică, trebuie să fie preşedintele tuturor. Vedem un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis: preşedintele se compotră ca un lider de partid, nu este normal. Vrea al doilea mandate, vrea «Guvernul meu» şi vrea şi «Parlamentul meu»” a spus Dăncilă.

Aceasta l-a acuzat pe şeful statului că a uitat de separaţia puterilor în stat.
Premierul a afirmat, de asemenea, că mulţi dintre parlamentari au discutat cu ea înainte de moţiune şi ”mulţi dintre aceştia erau preocupaţi de proiectele primarilor, la nivel local”.

“Am discutat şi mulţi au înţeles. M-a sunat un deputat, chiar cu câteva ore înainte, şi-mi spunea: «Am vrut să votez moţiunea, m-au sunat soţia, prieteni, mi-au spus că nu fac acest lucru». De aceea, cred că vor fi mulţi care mâine vor da dovadă de responsabilitate”, a spus Dăncilă, precizând că este vorba despre un parlamentar care a semnat moţiunea.

Liderul PSD a spus că parlamentarii partidului pe care-l conduce vor intra în sala de plen joi, când se discută moţiunea, că vor asigura cvorumul, dar nu vor vota.

Aceasta acuză de “iresponsabilitate” politicienii din opoziţie şi-i acuză că nu vin cu ”o alternativă”.
“Trebuie să ducem la bun sfârşit acest program de guvernare, nu ne gândim la persoane, ne gândim la oameni şi în centrul atenţiei noastre este cetăţeanul. România are nevoie de stabilitate, de predictibilitate, de încredere atât în plan intern cât şi în plan extern”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a mai afirmat că pentru PSD este important să nu se piardă guvernarea.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.