Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, după respingerea moţiunii de cenzură, că aceasta nu a fost tratată cu seriozitate de opoziţie, iar votul îi întăreşte convingerea că alianţa de la guvernare este puternică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În această moţiune de cenzură am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. Eu cred că acest mod de lucru trebuie să înceteze dacă într-adevăr tratăm cu seriozitate acest lucru. Eu ştiu că democraţia presupune ca democraţia să poată utiliza acest instrument, dar în momentul în care depui o moţiune de cenzură în primul rând te convingi şi convingi pe ceilalţi că ceea ce scrie acolo este real, nu vii cu informaţii care nu sunt conforme cu realitatea, şi trebuie să te gândeşti că dacă această moţiune într-adevăr trece, trebuie să ai o alternativă, trebuie să vii cu un prim-ministru, să vii cu un Guvern”, a declarat Dăncilă, la Parlament.

Întrebată dacă respingerea moţiunii îi întâreşte statutul în PSD, Viorica Dăncilă a spus: „Îmi întăreşte convingerea că suntem o alianţă puternică, că toţi colegii am acţionat unitar şi că am depăşit această moţiune prin aportul fiecărui coleg. Îmi întăreşte încrederea în colegii de alianţă, în colegii mei din PSD”.

În legătură cu faptul că parlamentarii PSD şi ALDE au stat în bănci la vot, Dăncilă a spus că a avut şi are întotdeauna încredere în colegii ei, dar că aşa au hotărât aceştia.

Întrebată care au fost greşelile pe care şi le-a însuşit PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: „În primul rând că am vorbit foarte mult de justiţie şi nu am vorbit mai mult despre lucrurile pe care le-am făcut pentru cetăţenii din România. Am înţeles faptul că acesta a fost un subiect pe care noi l-am adus în spaţiul public şi pe care opoziţia l-a utilizat foarte mult împotriva noastră. Acest guvern nu a modificat nici Codul penal, nici Codul de procedură penală, aşa cum a făcut Guvernul Cioloş în 2016. Această dezinformare, aceste atacuri la nivelul Guvernului au fost foarte vehemente şi poate noi nu am procedat foarte bine în a arăta că nu e conform cu realitatea. Am înţeles că trebuie să ne pliem pe ceea ce vor cetăţenii şi să ne întoarcem la mesajul din 2016, mesaj care ne-a adus un val de încredere”.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 3 abţineri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.