Premierul Viorica Dăncilă spune că medicii de familie vor primi finanţare să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţă, fiind vorba de o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentur fiecare beneficiar. Dăncilă anunţă şi iniţierea unui program de sprijinire a construirii unor centre de rezidenţă pentru vârstnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dăncilă a afirmat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că medicii de familie vor primi finanţarea să achiziţioneze şi să doteze o ambulanţă pentru urgenţe.

"Este vorba despre o schemă de ajutor de până la 200.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Banii pot fi folosiţi atât pentru achiziţia şi dotarea ambulanţelor, cât şi pentru cheltuieli de întreţinere, plata salariilor şi pentru dotarea cabinetelor medicale. Programul se va aplica în perioada 2019-2020 şi va avea un buget total de 2,5 miliarde de lei. Pentru a veni în sprijinul asistenţei medicale comunitare adoptăm astăzi reglementări detaliate privind organizarea, funcţionarea şi finanţarea acestei activităţi. Este important să asigurăm furnizarea acestor servicii în mod integrat cu cele de asistenţă socială şi prevenire a abandonului şcolar. Astfel, oferim acces la servicii sociale unui număr mare de persoane vulnerabile din comunităţile rurale sărace. În plus, România va putea beneficia de oportunităţile de finanţare din fonduri europene, în valoare de 355 milioane de euro", a spus Dăncilă.

Ea a anunţat şi iniţierea unui program de rezidenţă pentru persoanele în vârstă.

"Un alt program pe care îl demarăm astăzi este Ana Aslan - rezidenţă pentru vârstnici, prin care asigurăm îngrijire şi sprijin părinţilor şi bunicilor noştri. Aprobăm în acest sens un memorandum prin care susţinem construirea, înfiinţarea şi amenajarea centrelor rezidenţiale pentru persoane vârstnice, prin alocarea unei sume de până la 500.000 de euro pentru fiecare investitor sau organizaţie neguvernamentală care doreşte să aplice la acest program. Programul se va derula până în anul 2020 şi va avea asigurată o finanţare de 4 miliarde de lei credite de angajament", a explicat Dăncilă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.