Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, cu 25,7 la sută mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, intrând de asemenea în economie 9,4 miliarde de lei din fonduri europene, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Execuţia bugetară pe primele nouă luni arată atenţia acordată investiţiilor şi onorării angajamentelor Guvernului de a creşte veniturile populaţiei. Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei, cu 25,7 la sută mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În această perioadă au intrat în economie 9,4 miliarde de lei din fonduri europene, şi mă refer la plăţi efectuate, o creştere cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea spune că execuţia bugetară reflectă, astfel, creşterile de salarii din educaţie şi sănătate acordate începând cu 1 martie, dar şi creşterea pensiilor.

„Suntem responsabili de finanţele publice, ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar de până la 3 sută din PIB”, a precizat premierul.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele nouă luni cu un deficit de 16,8 miliarde lei, 1,77% din Produsul Intern Brut (PIB), de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În ianuarie-septembrie 2018, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 205 miliarde lei, reprezentând 21,7% din PIB, sunt cu 13,6% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.