Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat că parlamentarii formaţiunii care votează la moţiunea de cenzură "riscă să fie excluşi de organizaţiile lor", spunând că excluderea nu o face preşedintele partidului. "(...) fiecare trebuie să îşi asume modul în care votează la moţiune în faţa electoratului care l-a susţinut, în faţa organizaţiei care l-a susţinut la nivel judeţean", a spus Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată dacă le-a spus colegilor că cei care vor vota moţiunea de cenzură riscă să fie excluşi din PSD, Viorica Dăncilă a afirmat: "Am spus acest lucru şi recunosc că l-am spus, dar excluderea nu o face preşedintele partidului".
 
"Riscă să fie excluşi de organizaţiile lor, de organizaţiile din care fac parte, pentru că eu am convingerea că fiecare primar din judeţul respectiv are proiectul cu care a venit în faţa cetăţenilor în comunitatea în care a candidat. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de programul de guvernare. Multe dintre aceste proiecte sunt legate de deciziile care se vor lua în Guvernul României şi sunt convinsă că cei care i-au votat, cei care i-au susţinut nu i-au susţinut pentru a se poziţiona împotriva propriului guvern sau a proiectelor la nivel de comunitate sau de judeţ. Şi atunci se pot confrunta cu această situaţie, am spus şi reafirm acest lucru, că fiecare trebuie să îşi asume modul în care votează la moţiune în faţa electoratului care l-a susţinut, în faţa organizaţiei care l-a susţinut la nivel judeţean", a explicat Dăncilă.
 
Anterior, Dăncilă a spus că la Comitetul Executiv s-a discutat despre moţiunea de cenzură şi despre Congresul din 29 iunie.

"Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi disuctată şi în cadrul CEX", a declarat Dăncilă.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.